header

Szelektív hulladékgyűjtés

A mindennapi életünk során keletkező hulladék sokféle összetevőkből áll össze. Ezeket különböző módon lehet kezelni, újrafelhasználni. Ahhoz, hogy a hulladék újra feldoglozható legyen, nagyon fontos, hogy külön gyűjtsük őket. A megfelelő anyagok a megfelelő színű gyűjtőkonténerbe kerüljenek.

A legtöbb településen már van valamilyen lehetőség a szelektív hulladékgyűjtésre. A helyi hulladékkezelő vállalat vagy közvetlenül a házaktól vagy a hulladékszigetekről szállítja el a külön gyűjtött, még hasznosítható anyagokat.

Hogy pontosan mit dobhatunk például a műanyag vagy a papír gyűjtőbe, az településenként változhat. Ezért célszerű figyelmesen elolvasni, mit írtak a tárolóra. Ha azon nincs felirat, akkor a hulladékot elszállító céget érdemes megkeresni az interneten vagy telefonon.

Néhány dolgot azért általánosan is meg tudunk állapítani egy-egy hulladékfajtáról. Például hogy miből van, mennyi idő, míg lebomlik, mi lesz belőle, ha külön gyűjtjük és újrahasznosítják! Ezért most jöjjön egy kis guberálás!

További cikkeink...

Kövess minket!