header

Irodalom

Mobilozz tanórán!!!

Beküldve: Irodalom.

Mindennapos osztálykép: A tanár magyaráz, a diákok hajlott háttal a pad alatt mobiloznak. A feszültség nő, a konfliktus kitapintható. A tiltás hasztalanságát felismerve az oktatáskutatók a tanári szemléletváltást sürgetik és a mobil eszközök használatát. Igen, a tanórán is! 

Válts betűtípust, csökkentsd a vízlábnyomod és spórolj

Beküldve: Irodalom.

Melyik a legelterjedtebb betűtípus, ismered? Képzeld, egy 14 éves amerikai srác azt állítja, hogyha változtatunk a jól beváltt betűtípuson, akkor ezreket spórolhatunk, és nem csak azért, mert tovább tart a tintapatron és több betű fér el az oldalon. Tudod mi a tintasugaras nyomtatók fő üzemanyaga?

A víz. Ha tudatosabb vagy a betűtípus kiválasztásában, vízlábnyomod is csökkentheted!

Mennyire öko az e-könyv?

Beküldve: Irodalom.

Főként a városokban, de lassan már vidéken is egyre több embert látni, akik elektronikus könyvet olvasnak. Az elmúlt években hazánkban is egyre több helyen kapható e-könyv olvasó, amihez vásárolható, letölthető sok-sok e-könyv, azaz elektronikus formában létrehozott és terjesztett kiadvány. Attól, hogy nem kell hozzá papír, vajon öko-e?

A környezetkímélő könyvtár!

Beküldve: Irodalom.

Országok rongya! könyvtár a neved!” (Vörösmarty Mihály, Gondolatok a könyvtárban)

 …gondolta Vörösmarty abban a korban, amikor a könyv alapanyaga valóban levetett, elfoszlott ruhákból, textilekből volt. Mindenféle zsivány, bűnös, áruló, koldus, rab öltözékéből készült a papír, amin az erkölcsi tanítások, a szent tudományok betűi futottak! Örvendezve fogadná vajon most a költő, ha tudná, hány fa kivágása az ára egy-egy új Összegyűjtött versek kiadás megjelenésének? Nem bizonyos. Talán mégis inkább a vétkesek rongyai szentségtelenítsék a könyvet, mint az ökológiai egyensúlyt veszélyeztető erdőritkítás!

Kövess minket!