"Húsdaráló"
Étkezési szokásainkkal kapcsolatos foglalkozásainkon végzett gyors közvéleménykutatás alapján megállapítottuk, hogy a gyerekek egyik kedvenc húsfajtája a csirkehús. Persze akadnak olyanok is, akik a disznó-vagy marhahúsért vannak oda és megnyugvásunkra szolgált, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket is szívesen fogyasztja a felnövekvő generáció.
De gondolkodtatok-e már azon, hogy az a hús, ami az asztalra kerül honnan "jön"?


A nagyüzemi mezőgazdaságban ahhoz, hogy kiszámíthatóbb termést tudjanak learatni és betakarítani, számos fogást bevetnek, ami nem feltétlenül tesz jót a környezetnek és káros lehet a szervezetünk számára is (amellett, hogy az élelmiszrbiztonsági előírások szigorúak). 


Miért "álomszék" az alomszék? Mert rendeltetésszerű használatával végre, azt is hasznoíthatjuk, amiről eddig maximum fintorogva ejtettünk pár szót. Értékes, és a régi időkben még természetes trágyaként újrahasznosított ürülékünk sok esetben természetes vizeinkben köt ki, tovább károsítva környezetünket. Ezzel a megoldással azonban újra visszakapcsolódhatunk a természet körforgásába! Hogyan?
Ültettél már krumplit vagy virágot? Ez bizony nem mindenki számára természetes! A városi gyerekek többségének nincs saját kertje, pedig sokan vágynának rá, hiszen a nagyszüleiknél vidéken, vagy legalább az ablakban kipróbálták már, milyen jó dolog a kertészkedés.
Tudtad, hogy a világ sok vidékén a gyerekek szeptemberben sem izgulnak az iskola miatt? Jól hangzik, ugye? Csak elsőre! Mert sok helyen a gyerekek iskola helyett is dolgozni kényszerülnek! Könnyen lehet, hogy a reggeli kakaód alapanyaga is szorgos gyermekkezek által szüretelt kakaóbabból származik, és ugyan a szüleid sokat fizetnek ki az üzletben, a dolgozó igen keveset kap érte.
O-Sense