header

Rólunk

Harmónium Egyesület bemutatása

Beküldve: ROOT.

A Harmónium Független Kommunikációs Egyesületet civil szervezetek (pl.: Rügyecskék Alapítvány, Bodzaliget Egyesület, Farkaskő Egyesület) és magánszemélyek hozták létre 2004-ben. Az Egyesület alapvető célja a civil szervezetek környezet- és természetvédelmi tevékenységének támogatása, valamint a környezettudatos szemlélet és életmód minél szélesebb körű elterjesztése.   www.harmonium.hu

Szervezetünk fő tevékenységi területe a civil kommunikáció: évek óta készítünk és sugárzunk közérdekű, társadalmi témákat feldolgozó, valamint különféle civil kezdeményezéseket bemutató rádióműsorokat (jelenleg országszerte több mint 20 nonprofit rádióadó vesz részt az általunk létrehozott civil hálózatban). Olyan témakörökben készítettünk műsorokat, mint a mindennapi tudomány világa, a szegénység éve, az önkéntesség, vagy legújabb műsorunk, a Civil élet, amely a civil szféra problémáit tárja fel. Mindemellett széleskörű PR tevékenységgel segítjük a szociális, kulturális vagy környezetvédelmi civil szervezetek munkáját.

"Hasznosítsd magad!" című  a hulladékmegelőzés és hulladékhasznosítás témáját feldolgozó diákrádió-kampányunk 2011-ben a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) 6.1.0/B pályázatának keretében jött létre. A projekt az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A program segítségével a környezetbarát szemlélettel a gyerekek már az iskolába kerüléskor találkozhattak.

"Gazdálkodj okosan!" című 2012-es többcsatornás kampányunk integrálja a vizuális, auditív elemeket  és a kreatív, rávezető, bevésődést segítő pedagógiai módszereket, és napjaink fontos környezeti problémájára a lakossági energia- és vízfelhasználás túlzott, hosszú távon nem fenntartható mértékére hívja fel a figyelmet. A nem fenntartható energiahasználat egyik oka, hogy nem tudatosul eléggé a saját fogyasztás körneyzeti hatása, ill. a személyes felelősség. Ezen attitűd megváltoztatását célozza a kampány. című  A projekt a  Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) 6.1.0/B pályázatának keretében jön létre. A projekt az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A program során a DUE (hivatalos nevén: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete) fogja össze és koordinálja az ország 6 konvergencia régiójának több mint háromszáz általános és középfokú oktatási intézményében működő iskolarádiót. Az iskolarádiók közvetlen elérést biztosítanak a 6-18 éves diákokhoz, így az iskolaéven keresztül tartó kampány során több mint 200 tagintézmény általános- és középiskolai tanulóit érjük el.

{no-jpbookmark}

Kövess minket!