Login Form

 

A hűvös idő beköszöntével egyre többször halljuk mind otthon, mind az iskolában, hogy: "öltözz fel rendesen, mert máskülönben megfázol!" Hogyan történhet meg az, hogy egyesek folyamatosan betegek, mások pedig rövidujjúban is hógolyózhatnak, mégsem "fáznak meg" – vagyis mégsem lesznek náthásak? Van egyáltalán köze a fázásnak a náthához? 

A biológiai sokféleség nem csak a bolygónkon előforduló fajok összességét, és azok genetikai változatosságát, hanem egyben az élőhelyek sokszínűségét is jelenti. Vizsgálhatjuk egy nagyobb terület vagy akár egy kerti tó biodiverzitását=biológiai sokféleségét is. Mi egyszerű kis feladványunkkal a helyi, védett fajokkal, valamint a kihalt fajokkal ismertettük meg a gyerekeket.

Kozmetikumainkban, így a dezodorainkban is sok olyan vegyi anyag található, ami tulajdonképpen nélkülözhető, hiszen a recept, amit lent megmutatunk, több éve tesztelés alatt áll! :) Ez a dezodor legalább annyira hatékony, mint a boltiak, de összetételében sokkal de sokkal egészségesebb. Te is könnyedén elkészítheted, ha követed az alábbi pontokat, tanácsokat.

Márciusban induló 9 hetes ökoklubunk, a SZIVACS KLUB ihlette mostani cikkünket. A szivacsok észrevétlenül a mindennapjaink részévé váltak. De vajon olyan sokat tudunk róluk, mint amennyit használjuk? Hogyan készülnek, melyik a legkörnyezetbarátabb? Összeállításunkban négy (és egy ráadás), gyakran használt szivacsról olvashatsz.