header

Biológia

Párosítós játék madarak és fák napjára

Beküldve: Biológia.

Az alábbi, egyszerűen elkészíthető játékot madarak és fák napjára (május 10.) készítette környezeti nevelőnk. Eredetileg memóriajátéknak szántuk, de később párosítós játékká is átalakítottuk.

Alapötletünk egyszerűen, de mégis szórakoztatóan segíti az egyes növény-és állatfajok közötti eligazodást. Többféle változatban elkészíthető, a végtelenségig variálható. Az alábbiakban a párosítós játék elkészítését mutatjuk be, a memóriajátéknál értelemszerűen lemarad a szöveg és minden képből dupla készül.

Eszközök: papírlap, karton, olló, ragasztó

Megvalósítás:

1. Megfelelő képek kiválasztása madarakról, falevelekről, a mellékelt módon megszerkesztve, névvel ellátva.
2. Nyomtatás vastagabb papírra.
(Ha normál papírra megy a nyomtatás, akkor rá kell ragasztani egy vastagabbra is, hogy legyen a kártyáknak tartásuk. A felhasznélt papírok lehetnek elrontott, előző nyomtatásból származók a vastagabb réteg pedig lehet akár egy kartondoboz oldala is.)
3. A négyzeteket el kell vágni a kép és a szöveg mentén.
4. Keverjük össze az így kapott részeket és már kezdődhet is a párosítás! :)

Ha nem tudunk nyomtatni, a képeket újságból is kivághatjuk, majd egy "hulladék" kartonra ragasztva már használható is. A neveket pedig írjuk fel kézzel 1-1 darab vastagabb papírra, kartonra.

Tipp: a memóriajátéknél díszítsük egyformán a kis lapocskák hátlapját vagy ügyeljünk arra, hogy a hátlap egyforma legyen.

2015. május

Kövess minket!