header

Művészetek

Készíts egyedi képeslapot ajándékba!

Beküldve: Művészetek.

Első pályázatainkra rengeteg rajzot kaptunk tőletek postán. Kiállításainkra azonban csak a legjobban sikerült, díjazott alkotásaitokat visszük, de mi szerettük volna mindegyikőtök rajzát kreatív és értelmes módon hasznosítani. Arra jutottunk, hogy képeslapot készítünk belőlük, amit rendezvényeinken jutalomként vagy támogatóinknak postán köszönetként elküldhetünk! Most megmutatjuk nektek a munkafolyamatot.

Utazzunk a cirkusszal!

Beküldve: Művészetek.

A következő feladatot elsősorban az állatok világnapjára (október 4.) ajánljuk. Megfelelő módszerrel feldolgozva az alpvető problematika minden korosztálynak  tud újat és hasznosat nyújtani, vitatémául szolgálni.

Amikor a cirkuszosok városról városra vándorolnak, az állatok szállítására, s a körülményeknek köszönhetően a tartására sem jut nagyobb hely egy méretesebb ketrecnél.

Zenélő víz

Beküldve: Művészetek.

Ha valaminek az eredetét, első előfordulását kutatjuk a történelemben, sokszor kezdhetjük mondandókat így: "...már az ókori görögök idejében is...". Nem lesz ez másképp most sem, hiszen a víziorgonát vagy hidrauliszt Ktészibiosz görög matematikus, feltaláló készítette el először. (Ktészibiosz több víznyomáson alapuló gépet alkotott, többek között vízórát is.) Kíváncsi vagy a hangjára?

Mi történt a Nagymező utca 24-ben?

Beküldve: Művészetek.

altEgy olyan dolog, ami ha nem történik meg, akkor most egészen más lenne az életünk. Nem csak a felnőtteké, hanem a tiétek is. 

A ceruza szép szabályos nyomot hagy, de viszonylag könnyen eltávolítható - leradírozható a papírról. Régen a gyerekek is tintával és töltőtollal írtak, de ma is, ha maradandó nyomot szeretnénk hagyni, dolgozatot írunk vagy aláírunk valamit, önkéntelenül is a golyóstoll után nyúlunk.

További cikkeink...

Kövess minket!