header

Művészetek

Készíts egyedi képeslapot ajándékba!

Beküldve: Művészetek.

Első pályázatainkra rengeteg rajzot kaptunk tőletek postán. Kiállításainkra azonban csak a legjobban sikerült, díjazott alkotásaitokat visszük, de mi szerettük volna mindegyikőtök rajzát kreatív és értelmes módon hasznosítani. Arra jutottunk, hogy képeslapot készítünk belőlük, amit rendezvényeinken jutalomként vagy támogatóinknak postán köszönetként elküldhetünk! Most megmutatjuk nektek a munkafolyamatot.

A szükséges eszközöket a képen láthatod. A mágneslap nem fontos, csak akkor, ha szeretnéd például a hűtőre is feltenni. Ilyenkor ügyelj még arra, hogyha mindkét oldalát szeretnéd kitenni a hűtőre, akkor 2 kis mágneslapot kell ellentétesen a lapok közé ragasztani.

Az eszközök mellett természetesen elengedhetetlen még néhány színes rajz. Mi alkotásaitok legjobb részleteit vágtuk ki és használtuk fel. Reméljük, nem bánjátok! :) Sokszor az ilyen elküldött rajzok a kukában végzik, pedig milyen szuper dolgok készíthetők még belőlük... Természetesen nem muszáj régi rajzot szétvágni, már az eredeti, képeslap méretben is készíthetsz valami szépet.

Munkafolyamat:

1. Egy képeslap segítségével rajzold körbe a megfelelő méretet.

2. Vágd ki a körberajzolt területet.
3. Ha most készíted a rajzot, akkor kezdj el a kivágott papírlapra rajzolni, festeni. :)
4. Vágj ki egy ugyanolyan méretű hátlapot valamilyen keményebb, maradék papírból. A hátlapra is rajzolhatsz, írhatsz még bármit, de üresen is hagyhatod.
5. Döntsd el, hogy szeretnél-e hűtőmágnest. Ha igen, akkor vágj ki 3x4 cm méretű kis négyzetet a mágneslapból és ragaszd a lapra úgy, hogy a sötét oldala legyen felül - ez a mágnes. Ha szeretnéd, hogy mindkét oldala a hűtőn maradjon, vágj ki még egy négyzetet és ragaszd fel a másik alá úgy, hogy most a világos fele legyen fölfelé.
6. Ragaszd össze a két képet (vagy hátlapot).

Ügyes vagy, el is készült a saját, egyedi képeslapod! Ilyen egyedi ajándékkal bármikor meglepheted szüleid, testvéred, tanáraid vagy éppen barátaid!

2015. március

 

Kövess minket!