Zöld karácsony

FacebookTwitterGoogle bookmark

Ha már nem kell többet aludni, már jönnek az angyalok, jön a Jézuska, biztosan összegyűlik a család. Ha szerencsénk van és leesett egy kis hó, adott a lehetőség az izgalmas udvari murira is. Ha viszont a fehér lepel elolvadt, vagy csak nincs kedvünk már kimozdulni a szobából, viszont tévézni sem akarunk napokig, akkor mégiscsak kell valamit csinálni. Mi saját kedves tapasztalatból a közös játékot ajánljuk, együtt a családdal.

Segítünk néhány ötlettel, hogy milyen elfoglaltsággal lehet nagy élmények közepette eltölteni a következő napokat!

FacebookTwitterGoogle bookmark
kép forrása: frequenceterre.com

Már csak néhányat kell aludni, és érkezik az első decemberi meglepetés. Jön a Mikulás, elhalmoz minket mindenféle finomsággal. Hm... December 6-án minden a piros ruhás puttonyának tartalmáról szól majd. Alig várod, ugye? Mi se nagyon bírunk már magunkkal. :)

De gondoltál már arra, hogy a színes csokoládé figurák, a műanyag cukorkás mikulás bábok, a télapós zacskók, a villogó csillagokkal ellátott piros sapkák, a szarvasagancs fejdíszek is jelentősen hozzájárulhatnak a környezetkárosításhoz?

FacebookTwitterGoogle bookmark

Tudtad, hogy a karácsony nem csak érzelemben, de hulladékban is a leggazdagabb ünnep? A rengeteg ajándék, a díszek, a hatalmas sokfogásos vacsorák mind-mind hulladékkal járnak. Ráadásul ilyenkor sokkal kevésbé figyelünk arra is, hogy csak a szükséges dolgokat vásároljuk meg. Nem csak az ajándékozottakat hallmozzuk el felesleges és haszontalan dolgokkal, de az ünnepi akciók miatt még saját magunkat is meggondolatlanul megajándékozzuk jónéhány igazából lényegtelen dologgal. Az éves vásárlásaink közel 40%-a a karácsonyi ünnepkörhöz kötődik. Hogyan lehet takarékosabban karácsonyozni? Adunk néhány tippet!

 

Hallottál már a felelős turizmus kifejezésről?
 

Zöldségek!

Kövess minket!