header

Zöldkarácsony

Játék a fa körül!

Beküldve: Zöld karácsony.

Ha már nem kell többet aludni, már jönnek az angyalok, jön a Jézuska, biztosan összegyűlik a család. Ha szerencsénk van és leesett egy kis hó, adott a lehetőség az izgalmas udvari murira is. Ha viszont a fehér lepel elolvadt, vagy csak nincs kedvünk már kimozdulni a szobából, viszont tévézni sem akarunk napokig, akkor mégiscsak kell valamit csinálni. Mi saját kedves tapasztalatból a közös játékot ajánljuk, együtt a családdal.

Segítünk néhány ötlettel, hogy milyen elfoglaltsággal lehet nagy élmények közepette eltölteni a következő napokat!

Ha már nem tudsz segíteni, már túl vagytok az előkészületeken, és esetleg az ajándékok is megérkeztek, akkor ideje megnyugodni, lelassítani. Ez már a közös együttlét ideje, a játéké!

Társasozzatok!

Ha az ajándékok között egy új táblajáték is megbújt, akkor biztosan mindenki nagyon várja, hogy kipróbáljátok, hát hajrá. Ha csak régebbi társasok vannak, azt is érdemes elővenni, hiszen ezekben a játékokban éppen az a jó, hogy mindig más minden egyes játszma. Sőt, a régebbi játékokhoz akár közösen is kitalálhattok új szabályokat, hogy még izgalmasabbak legyenek - de ezeket tisztázzátok előre, nehogy menet közben kelljen vitatkozni valamin. :)

Ha nincs otthon társas, kártyázhattok. Egy-két pakli biztosan akad nálatok is, és a lapokkal kicsik és nagyok is jól szórakozhatnak.

Nálatok vagy a nagyinál nincs se kártya, se társas?

Ha ott, ahol karácsonyoztok nincs társasjáték, akkor se csüggedjetek vagy essetek kétségbe és a tévéképernyők elé. Mi úgy tapasztaltuk, szerencsére bármiből lehet játékot készíteni! :)

Ha van otthon néhány műanyag kupak, azokból lehet például malomjáték, fonákollós, de még sakk is. Készülhet Kinevet a végén? vagy bármi más. Ha nincs kupak, akkor is nézzetek szét a lakásban, akad-e valami bábunak való (babszem, tészta, gyöngyök, gombok...) Ezekhez a bábukon kívül csak egy nagyobb papír vagy dobozkarton kell és néhány színes ceruza vagy filc, amivel felrajzoljátok a táblát. Memória kártyát is nagyon egyszerűen készíthettek: vágjatok fel páros számú négyzetekre kartont, és rajzoljatok rájuk párosával képeket (például karácsonyi, ünnepi dolgokat). Aztán mehet is a játék!

Ha nagyon kreatív hangulatban vagytok, közösen kitalálhattok különféle új játékokat is, ami könnyen válhat akár családi hagyománnyá.

Ha pedig csak egyszerűen leülnétek játszani minden előkészület és eszköz nélkül, akkor is sok lehetőségetek van. Játszhattok szójátékokat, szóláncot vagy barkohbát,  és nagyon izgalmas a Mister X nevű nyomozós szóbeli társas is.

Ha már játszani nincs kedvetek, és jön az este, nézhettek diafilmet, készíthettek árnyszínházat, felolvashatjátok egymásnak a kedvenc meséiteket. A lényeg, hogy most lassan kapcsolódjatok le, nyomjátok ki a tévét és a számítógépet, és találjatok egymásra a családdal!

Játékos családi ünneplést kívánunk!

Ti készítettétek:

Sakk hulladékból
Memória kártya gyümölcsleves dobozból
Sakk mindenféléből
Memória kinder tojásból
Térbeli amőba kupakból

Ötletek játékokra:

Benti játékok - Időtetrisz
Minden napra egy játék
Letölthető karácsonyi játék a családnak
Kártyajátékok
Elkészíthető játékok ModernNagyitól
Játék ötlet - Plusz: Mi legyen, ha nincs dobókocka?
Twister házilag

2012. december 24.

Kövess minket!