header

Zöld puska

Dekorálj WC-papír gurigákkal

Beküldve: Technika.

WC-papír gurigából megannyi játékot, díszt lehet készíteni. Biztosan sok dolgot alkottatok már belőle, hiszen az egyik karácsonyi pályázatunkra beérkező művek nagy részének alapanyaga is a kis kartonguriga volt.

Mi most egy olyan felhasználási módot mutatunk be nektek, amit akár egy komolyabb esemény dekorálására is lehetővé teszi. Nálunk a 2014-es Szigetlakók bevonásával ipari mennyiségben készültek ilyen díszek munkatársunk ökoesküvőjére.

Szükséges eszközök: sok-sok wc-papír guriga/ kéztörlő guriga, olló, ragasztó (mi a folyékonyat javasoljuk), gémkapocs, kreativitás :)

Az elkészítés menete:

1. A gurigákat lapítsátok le és vágjátok fel egyenlő nagyságú gyűrűkre. Mi kb.7-8 mm-es vastagságra vágtuk őket. A gurigák fajtájától függően lesznek nagyobb és kisebb átmérőjű gyűrűk, ezeket érdemes külön kupacba gyűjteni.

2. Ezután elkezdhetitek megtervezni, hogy milyen mintát szeretnétek. Ide kattintva találtok ötleteket.
3. Ha megvan, hogy mit szeretnétek, nincs más hátra, kezdődhet a ragasztás. Érdemes folyékony ragasztóval dolgozni, tapasztalatunk szerint hamarabb szárad és könynebb vele dolgozni. Ne használjunk túl sok ragasztót, indokolatlan és csak megnehezíti munkánkat.

Tipp:

  • a gurigákat kedvünk szerint befesthetjük vagy akár bevonhatjuk valamilyen maradék anyaggal is, ezáltal még színesebb, változatosabb dekót készíthetünk. :) Az eredménynek tényleg csak a fantáziánk szabhat határt...
  • a ragasztást száradásig érdemes gémkapoccsl, ruhacsipesszel rögzíteni!

Képeink forrása: Sziget fesztivál - Aprólépés sátrában készült díszek, valamint innen.

2014. augusztus

 

 

Kövess minket!