header

Technika

Újrahasznosított pom-pomok

Beküldve: Technika.

Egyik kedvenc dekorációnk a "közönséges" újságpapírokból a képeken látható kis pom-pomok. Önkéntesünk esküvőjére rengeteg ilyet készítettek velünk a Szigetlakók, sőt, akadt olyan is, aki fejdíszt és egyéb nőknek való éket látott benne. Most megmutatjuk, hogy készül ez a rendkívül egyszerű és szuperlátványos díszítés. Ha hajtogattál már szalvétából legyezőt, ez is menni fog!;)

Szükséges eszközök: újságpapír, olló, fonal v. madzag v. erős cérna

Tipp: a képeinken látható zöld és narancssárga gömbök alapanyaga a Napi Gazdaság (narancs) és a Világgazdaság (zöld) lapok. Ha nincs otthon, érdemes megkérdezni a szerkesztőséget, tudnak-e adni a már lejárt lapszámokból.

A munkafolyamat:

 1. Válasszuk ki a méretet és tegyük egymásra egyesével a lapokat. Mi az 5-7 réteget javasoljuk. Minél több lapot rétegeztek egymásra, annál "tömöttebb" lesz a gömbötök és ezzel arányosan a "felborzolás" is nehezebb lesz egy kicsivel. Fontos, hogy ne csak kettéhajtsd a lapokat, hanem vágd is el őket!
Nagy: kiterített újságpapírlap.
Közepes: ez a kettéhajtott újságpapír méretével egyenlő - fele a kiterített ívnek.
Kicsi: a kiterített újságpapír negyede.
2. Harmonikaszerűen kezdd el hajtogatni, kb. 1-2 cm széles sávokban egyszer felfelé, egyszer lefelé az egymásra tett lapokat.
3. Középen amennyire szorosan csak tudod, kötözd meg az 1-2 cm széles papírsávot. Hosszabb madzaggal kötözz, hogy később fel tudd akasztani a pom-pomot.
4. Vágd formára a végeket! Ez lehet hegyes vagy lekerekített.
5. Ezután nyissátok legyező formára, majd "borzoljátok" fel a lapokat. Óvatosan haladjatok, a közepénél nehezebb szétválasztani!

Ha többet csináltok és még a méretük is különböző nagyon szép és gyorsan elkészíthető dekorációt tudtok varázsolni bármilyen alkalomra. :)

 Képeinket munkatársunk esküvőjén és a Civil Szigeten készítettük.

2014. október

 

 

Kövess minket!