FacebookTwitterGoogle bookmark

Az alábbi, egyszerűen elkészíthető játékot madarak és fák napjára (május 10.) készítette környezeti nevelőnk. Eredetileg memóriajátéknak szántuk, de később párosítós játékká is átalakítottuk.

Alapötletünk egyszerűen, de mégis szórakoztatóan segíti az egyes növény-és állatfajok közötti eligazodást. Többféle változatban elkészíthető, a végtelenségig variálható. Az alábbiakban a párosítós játék elkészítését mutatjuk be, a memóriajátéknál értelemszerűen lemarad a szöveg és minden képből dupla készül.

Eszközök: papírlap, karton, olló, ragasztó

Megvalósítás:

1. Megfelelő képek kiválasztása madarakról, falevelekről, a mellékelt módon megszerkesztve, névvel ellátva.
2. Nyomtatás vastagabb papírra.
(Ha normál papírra megy a nyomtatás, akkor rá kell ragasztani egy vastagabbra is, hogy legyen a kártyáknak tartásuk. A felhasznélt papírok lehetnek elrontott, előző nyomtatásból származók a vastagabb réteg pedig lehet akár egy kartondoboz oldala is.)
3. A négyzeteket el kell vágni a kép és a szöveg mentén.
4. Keverjük össze az így kapott részeket és már kezdődhet is a párosítás! :)

Ha nem tudunk nyomtatni, a képeket újságból is kivághatjuk, majd egy "hulladék" kartonra ragasztva már használható is. A neveket pedig írjuk fel kézzel 1-1 darab vastagabb papírra, kartonra.

Tipp: a memóriajátéknél díszítsük egyformán a kis lapocskák hátlapját vagy ügyeljünk arra, hogy a hátlap egyforma legyen.

2015. május

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Hallottál már a felelős turizmus kifejezésről?
 

Zöldségek!

Kövess minket!