FacebookTwitterGoogle bookmark

2014. február 7-9. között, lelkes leendő és gyakorló pedagógusok részvételével került megrendezésre Taníts ökosan! táborunk, az óbudai Vécsey János Kollégiumban. Remek hangulatban, színes feladatokkal, izgalmas kérdésekkel és válaszokkal telt a 3 nap.

Továbbképzésünk célja az volt, hogy használható ötletekkel, tippekkel, eszközekkel lássuk el a pályakezdő és leendő pedagógusokat, hogy a fenntarthatósági kérdések integrálása saját tantárgyuk tematikájába ne okozzon komoly fejtörést. Az elmélet mellett nagy szerepet kapott a gyakorlati felkészítés, így sok olyan feladatot is megoldottunk, melyeket később majd a diákok is kipróbálhatnak.

Az első nap főként egymás megismerése, s a környezettudatossággal kapcsolatos elméleti kérdések megvitatása kapta a nagyobb hangsúlyt, míg a további két napon az elmélet gyakorlatba való átültetése, és mintafeladatok megoldása, kitalálása került előtérbe. "Pihenés" gyanánt pedig, utolsó nap - a Háziszertár jóvoltából - mindenki elkészíthette vegyszermentes dezodorját, arckrémjét, valamint fürdőgolyóját.

Mi igazán jól éreztük magunkat, köszönet a szuper hangulatért és a kreatív ötletekért! Bízunk benne, hogy lelkesedésetek, érdeklődésetek az idővel nem hagy alább, és sikerül hozzájárulnotok diákjaitok ökotudatos felnőtté válásához!

2014. február

Támogatónk:

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Hallottál már a felelős turizmus kifejezésről?
 

Zöldségek!

A szőke nő a barátjával az első randin egy kínai vendéglőben ebédelt. Amikor a pincér letette az evőpálcikákat a tányérjuk mellé, a szőke látványosan elővette a táskájából a saját pálcikáit: - Én környezetvédő vagyok - szögezte le -, tiltakozom a bambuszerdők kipusztítása ellen, nem használok eldobható evőeszközt. A pincér alaposan szemügyre vette a csaj evőpálcikáját: - Nagyon szép - mondta udvariasan -, úgy látom, elefántcsont...

Kövess minket!