header

Ökonapok

Szivárványos ökonap

Beküldve: Ökonapok.

Ti hogyan ünnepeltétek a Madarak és fák napját május 10-én? Mi a nagykanizsai Szivárvány EGYMI diákjaival és pedagógusaival töltöttünk egy remek napot! Az iskola diákjai karácsonyi pályázatunkon a legaktívabbnak bizonyultak, így jutalmul egy ökonapot nyertek csapatunktól.

A nap első részében három helyszínen folytak az események. A diákok ökofilmeket nézhettek, madárodut készíthettek, memória és puzzle játékkal kereshették meg az ismert fákat, madarakat vagy éppen kitalálhatták, hogy melyik madár énekét hallják. A tornateremben mozgásos vetélkedőn mérhették össze a szelektív hulladékgyűjtéssel és a környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteiket az osztályok.
Meg kell jegyeznünk, hogy itt igazán jól szerepeltek a játékosok, több beugratós kérdésre is kiválóan válaszoltak, nem lehetett ám olyan könnyen "átverni" őket.

Ebéd után következett a nap legizgalmasabb része: a "Madárijesztő-show". Minden osztály egy 3-3 perces dallal, verssel mutatta be saját címerét (fa, vagy madár), illetve madárijesztőjét, ami természetes és másodnyersanyagból készült. A zsűri pontozott és értékelt... ami nem ment könnyen, hiszen ötletesebbnél ötletesebb alkotásokat készítettek a gyerekek.
Hogy kapcsolódik a madarak és fák ünnepéhez egy ilyen verseny? Természetesen úgy, hogy fája gyümölcsét minden gazda igyekszik megóvni...de nem mindegy, hogy mivel. A madárijesztő hagyományos és bevált módszer, mely környezetkímélő és élőlénybarát módon tartja távol az éhes és sokszor szemtelen madarakat. Nagyszerű madárijesztőket készítettek a gyerekek, a versenyt egy hagyományos, kalapos, újrahasznosított anyagokból készült madárijesztő nyerte.

A show közben minden osztály megkapta új osztálykönyvét, az Aprólépés kalendáriumot, valamint a rendezvény végén kiosztásra kerültek a karácsonyi helyezettek ajándékai és az aznapi "ijesztegetős" verseny meglepetései is. Mi sem távoztunk üres kézzel, az élmények mellé a közös Madarak és fák napja alkalmából egy saját készítésű emléklapot is kaptunk.

Köszönjük szépen ezt a szép napot, remekül éreztük magunkat a "szivárványos iskolában"! Reméljük, hogy a jövőben is találkozunk munkáitokkal a pályázatainkon! :)

A Kanizsa TV által készített beszámolót itt nézhetitek meg.

2013. május

Kövess minket!