header

Aprólépés

Játékleírás

1. A Játékban résztvevő személyek

A Játékban részt vehet mindenki, aki a felületen a regisztrációs mezőt kitölti, majd belép az azonosítója és a jelszója használatával a Játék felületre.

2 . A nyereményjátékban való részvétel

A fordulónkénti nyereménysorsoláson részt vehet, minden 6-18 éves kor közötti iskolás gyermek illetve fiatal, aki legalább egyszer kitölti hibátlanul az aktuális kvízsort a forduló időtartama alatt. A főnyeremény kisorsolására a játék lezárultát követően kerül sor. A fődíjsorsoláson azok a gyerekek, fiatalok vehetnek részt, akik mind az öt kérdéssort legalább egyszer helyesen kitöltötték a Játék időtartama alatt. Tekintve a gépi sorsolást a szervezők és lebonyolítók gyermekei sem képeznek kizárást.

3. A Játék időtartama

A Játék időtartama: 2012. szeptember 10. 00:00 óra - 2013. január 6. 23.59 óra.

4. A Játékban való részvétel feltétele

Jelentkezés módja
A Játékra való jelentkezés a Játék www.aprolepes.hu/jatek internetes oldalán való regisztrációs adatlap kitöltésével történik. A regisztrációhoz az alábbi adatokat szükséges megadni:
  • Felhasználónév,
  • jelszó,
  • e-mail cím,
  • életkor,
  • település.

A Szervező egy e-mail címről csak egy regisztrációt fogad el. Nem létező email címmel regisztráló kizárja magát a nyereménysorsolásból.

Az adatokat a Harmónium Egyesület kezeli és használja fel a következőkhöz:
  • regisztráció;
  • az e-mail címre küldött értesítés a havi nyereményre kisorsolt illetve a fődíj nyereményre kisorsolt gyermekekkel történő kapcsolatfelvételre szolgál a nyeremények eljuttatását lehetővé tevő postacím egyeztetése céljából;
  • életkor a teljes résztvevői bázis korcsoportonkénti aktivitásának mérésére statisztikai okokból;
  • az adatokat titkosan kezeljük, más számára nem tesszük elérhetővé;
  • a megadott email címre alkalmanként hírlevelet küldünk, amiről kérésre leíratkozhat.

Minden regisztrált Játékos automatikusan válaszüzenetet kap e-mail-ben az általa megadott e-mail címre.

Csak az vehet részt a Játékban, aki a fenti regisztrációt teljes mértékben elvégzi, és az adatokat hiánytalanul megadja.
 
5. Játékszabály, pontozás

A regisztrációt követően a Játékos minden egyes belépéskor a regisztrációban megadott azonosítóval és jelszóval lép be a Játékba, és bármelyik aktuálisan elérhető kvíz sort kitöltheti. Az addig sikeresen kitöltött kvízek eredményei megmaradnak, de mindig a legkevesebb hibás válasszal kitöltött kérdéssorozat eredménye lesz a véglegesen megőrzött.
 
A Játék összesen 5 modulból áll, melyek átlagosan kétheti rendszerben jelennek majd meg, és egyenként 10-10 tematikus kérdésre szükséges válaszolni. Az első játékperiódusban egy, a másodiktól pedig már két modul tölthető ki korlátlan alkalommal. Minden helyesen megválaszolt kérdéssel csökken az ökolábnyom, rossz válasz esetén az ökolábnyom növekszik.
 
Az aktuális periódus kérdéssorát az adott időszakban legalább egyszer hiba nélkül kitöltő játékosok bekerülnek az adott nyereményre jogosult játékosok közé, akik közül gépi sorsolás útján dönt a szervező. Amennyiben 2013. január 6-n 23.59-ig mind az öt modul legalább egyszeri hibátlan kitöltésével a Játékos ökolábnyoma 15 bázisponttal csökken, jogosult a fődíj sorsoláson való részvételre. Magyarországon jelenleg átlagosan 3,6 az ökolábnyom, az ideális állapot 2,1 lenne. Nem csak a kvízben, hanem az életben is ennek elérésére kell törekednünk! A kvízben tanult praktikák alapján már a hétköznapokban is csökkenthető az energia- és vízfelhasználás, amivel máris tettünk egy apró lépést a környezetért!
 
Minden játékmodul kitöltése közben a Játékosnak 10 db tematikus kérdés megválaszolására van lehetősége. A kitöltést követően megjelenik a kérdéssor értékelése, a válaszok mellett megjelenő zöld szín jelzi a helyes választ.
 
Amennyiben nem sikerül helyesen kitölteni a 10 db kérdést, a játék tetszőleges számban újrajátszható, de mindig véletlenszerű, nem azonos tíz kérdést. Az első hibátlan 10-es kvízsor után a játékos lehetőséget kap a minijátékkal való játékra.
 
A kvíz során és a minijátékkal is szerezhetőek pontok, melyek a toplistában való pozíciót javítják a következő módon:
- a kvízjáték moduljai során 200 kérdést válaszolhatnak meg a játékosok, amennyiben mindegyikre helyes választ adnak, a maximális 200 pontot érik el.
- a minijáték az idő előrehaladtával egyre nehezedik, a felgyorsult játékmenet mellett legtovább kitartó játékosnak lesz a legtöbb pontja, a toplistában is ezt a pontszámot szerepeltetjük.

A toplista élén álló játékos karácsonykor különdíjban részesül.

6. A Játék nyertese

Kvíz nyertesek: 5x3 fő kerül díjazásra. Az aktuális modult legalább egyszer helyesen kitöltő játékosok közül sorsolás alapján alkalmanként 2 fő kerül sorsolással kiválasztásra. Modulonként további 1 fő kerül díjazásra, aki az adott forduló végén a toplista 1. helyén áll pontszámával. Egy-egy játékos egy kvíznyereményre jogosult, így ha a játék során már egy korábbi fordulóban nyereményben részesült játékos áll a toplista 1. helyén, automatikusan az őt követő játékos lesz a havi nyertes. Ha az adott forduló végén az 1. és a 2. (és további következő) helyen szereplő játékosok mindegyike nyert már kvíznyereményt, az első őket követő játékos jogosult a díjra.
 
Fordulók és sorsolások időpontjai:
1. kvíz: 2012. szeptember 10-30., sorsolás: október 1.
2. kvíz: 2012. október 1-14., sorsolás: október 15.
3. kvíz: 2012. október 15-november 4., sorsolás: november 5.
4. kvíz: 2012. november 5-18, sorsolás: november 19.
5. kvíz: 2012. november 19-december 2., sorsolás: december 3.

 
Fődíj nyertesei: 1 fő. A kvíz sorozat ideje alatt mind az öt modult legalább egyszer helyesen kitöltő játékosok között kerül kisorsolásra. A fődíjért mind az öt kérdéssort legalább egyszer helyesen ki kell tölteni! A fődíjért 2013. január 6-ig lehet küzdeni!

7. A Játékban az alábbi nyeremények kerülnek kiosztásra

Főnyeremény a Játék végén: 1 db kerékpár
A főnyeremény az energiatakarékosságra és a környezetvédelemre egyszerre hívja fel a figyelmet.
 
Nyeremények a Játék időtartama alatt a havi sorsolások alkalmával: ökotudatos kis értékű ajándéktárgyak (dinamós lámpa, e-book tartalom, ökotársas, öko-szépítőszerek, fair trade csokicsomag, repapír füzetek).
 
A nyertesek a honlapon és a facebookon megtekinthetőek, felhasználónévvel. E-mailben értesítjük őket a nyereményátvétel részleteiről. A Játék teljes időtartama alatt egy Játékos csak egy havi nyereményre jogosult.
 
Amennyiben a nyertes a szükséges adatok igazolása után nem felel meg jelen Szabályzat 2. és 3. pontjában megadott bármely kritériumnak, akkor nem jogosult a nyereményre. Ebben az esetben a sorsoláson kisorsolt pót Játékos lép a helyébe.
 
A nyeremény készpénzre nem váltható és másra át nem ruházható. A nyereményre személyi jövedelemadó és a nyereménnyel kapcsolatban felmerülő további adó vagy egyéb esetleges járulék fizetési kötelezettség nem képződik (mivel közhasznú támogatott játékról van szó). Szervező állja a nyeremények postaköltségét.

8. Általános feltételek

Játékos a Játékban való részvétellel és regisztrációval automatikusan elfogadja a jelen hivatalos Játékszabályt. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy a Játékot törölje, vagy bármikor felfüggessze előre nem látható okokból.
A Játékban való részvételhez a weboldalon való regisztráció szükséges.

9. Adatkezelés

Az adatszolgáltatás önkéntes. A személyes adataira vonatkozó jogainak megsértése esetén az adatvédelmi biztoshoz vagy bírósághoz fordulhat.Az adatkezelő az adatokat harmadik személy részére nem továbbítja, illetve nem hozza nyilvánosságraa következő kivétellel:
1/ A Játék havi nyertesei és a Játék főnyereményének nyertesei hozzájárulnak, hogy a Szervező a Játékkal kapcsolatos adminisztrációs feladatokat elvégezhesse.

10. Aprólépés – Gazdálkodj okosan! online kvízjáték-sorozat szervezője

A internetes játék szervezője a Harmónium Független Kommunikációs Egyesület. (székhely: 1082 Budapest, Leonardo da Vinci utca 1/b.). www.harmonium.hu

11. Vegyes rendelkezések

A Szervező, valamint a Szervező által megbízott, a Játék lebonyolításában résztvevő cégek egyike sem felelős, és kizár mindféle kártérítési, kártalanítási igényt az „Aprólépés – Gazdálkodj okosan! kvízjáték-sorozat" játékban való részvétel során, a Játék esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből, a Játék során bekövetkezett késésekből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért.
 
A Szervező a jelen Játékszabályban felsorolt nyereményeken túl egyéb nyereményt nem biztosít.
A Játékról információk megtalálhatók a www.aprolepes.hu/jatek weboldalon és a főoldalon, valamint további információ kérhető az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail címen és a 06-1-2103090-es számon.
 
A Szervező a Játék lezárulása után 60 napon túl semmilyen, a Játékkal kapcsolatos reklamációt nem fogad el.

 2012. szeptember 10.

Kövess minket!