header

Zöld háztartás

Karácsonyi madáretetés

Beküldve: Zöld háztartás.


altBár eddig kegyes volt a tél a madarakhoz, sokan már azon gondolkodunk, hogyan és miből tudnánk majd etetni őket, ha lehull az első hó. A Wekerlei Kultúrházban jártunk, ahol a gyerekek PET palackból készítettek madáretetőt és sok szó esett a közelgő karácsonyról is.

{saudioplayer}20.mp3{/saudioplayer}

 

Szerencsére ma már nem ciki, sőt inkább trendinek számít, ha valaki az otthon fellelhető anyagokból, tárgyakból készíti el amire szüksége van, ahelyett, hogy újat venne.
Így gondolkodnak a Wekerlei Kultúrház programvezetői is, akik most egy madáretető készítő foglalkozást szerveztek a gyerekeknek. A foglalkozás során a gyerekek nem csak kreativitásukat élhetik ki és a kezük ügyesedik, hanem megtapasztalhatnak egy másfajta szemléletmódot is, ami esetleg merőben eltér az otthon megszokottól, nevezetesen azt, hogy nem kell mindenképpen a boltba szaladni, ha valamire szükségünk van, egy kis leleményességgel, ötleteléssel saját kezűleg is meg tudunk sok mindent oldani. Arról nem beszélve, hogy az együttes alkotásnak mindig lélekemelő hatása van!
 
altRideg Viktória rengeteg lehetőséget lát a hulladék díszítő célú újrahasznosításában, ötlettárában számos karácsonyi ötlet is szerepel: habtálcából, PET palackból ragasztópisztollyal vagy forrasztó-pákával gyönyörű karácsonyfadí-szeket csipkézhetünk, a bébiételes üvegecskékből lámpafüzért készíthe-tünk, dióhéjból pedig kicsi bölcsőcskét fabrikálhatunk.
 
A Wekerlei Kultúrház Zöld Hajtás klubjának programszervezője, Tracey Wheatley mondatai a karácsonyról valószínűleg már sokunkban megfogalmazódtak, még ha nem is mondtuk ki azokat:
„A kivágott fenyőfa ellentmondásban van a karácsony lényegével, ami szerintem az életről szól. A hagyományokon nagyon nehéz változtatni, viszont kísérletezni kell. Ha lenne néhány fenyőfa a kertünkben, azok alá vinnék ki este gyertyákat, és inkább etetném a madarakat.”
 
Hasznos linkek:
csikostigris.p8.hu/
http://www.soapdelinews.com/2011/11/diy-christmas-tree-ornaments-you-can.html
 
 
2011. december
 

 

Kövess minket!