header

Aprólépés

Csere-bere!

Biztos ti is voltatok már úgy vele, hogy reggelente csak álltok a szekrény előtt, és hiába van tele ruhával, mégsem találjátok pont azt az egyet, ami kellene, és ami tetszik. Na meg persze telik az idő, és a ruhák hol kisebbek lesznek, hol rövidebbek, menet közben pedig még ki is mennek a divatból. Ja, és persze tök ciki állandóan a szülőket nyúzni valami új cuccért, amikor tele a szekrény…

A megoldás: a ruhabörze!

{saudioplayer}03.mp3{/saudioplayer}

{saudioplayer}04.mp3{/saudioplayer}

 Akármerre is él az ember az országban, észreveszi, hogy a bevásárlóközpontok bizony gombamód szaporodnak. És tudjátok, milyenek vagyunk: ha már megnyílt egy üzlet, bizony be is megyünk, ha meg bemegyünk, veszünk is valamit. Ennek pedig az az eredménye, hogy először a szekrényből, majd a szobából, végül pedig a lakásból folynak ki a hasznos és haszontalan cuccok.

Vajon mit lehet velük kezdeni? Természetesen, sok tönkremegy a használatban, és elkerülhetetlenül a kukában landol. De mi van a sok-sok megunt barbival, mesekönyvvel, autóval, kinőtt ruhával (vagy nem nőttük ki, csak egy kicsit ciki felvenni - ugye ismerős? :)? Dobjuk ki? Rakosgassuk? Várjuk meg vele a lomtalanítást?

Ez a kérdés másokat is sokat foglalkoztatott, így jöttek a létre a csere-bere börzék. A recept egyszerű!

Hozzávalók:

1. egy darab terem - akár a suliban is beszélhettek a tanárokkal, havonta egyszer tutira átengedik a tornatermet, hogy börzézzetek benne!

2. sok asztal, amire a cuccokat kipakoljátok

3. önkéntesek - 2011. az önkéntesség éve, és ez egy jó alkalom lehet, hogy kipróbáljátok magatokat benne.

Ne feledjétek: amit te meguntál, az másnak még nagyon hasznos lehet!

Két olyan riportot is készítettünk, amelyben egy ilyen börzét mutatunk be. A szervezőtől meghallgathatjátok, hogyan szervezhettek ti is hasonlót, valamint diákok mesélnek a börzében szerzett tapasztalataikról.

 A lejátszás gombbal indul a riport:

{saudioplayer}03.mp3{/saudioplayer}

{saudioplayer}04.mp3{/saudioplayer}

 

Kövess minket!