header

Ökonapok

Biológiai sokféleség napja a könyvtárban

Beküldve: Ökonapok.

A szomorú, esős idő sem tántorította el csapatunkat a biológiai sokféleség napján. A Karácsony Sándor utcai könyvtár bejáratánál a szerencsekerék "eldöntötte", ki, melyik állomáshoz menjen, a bagoly és segítői pedig megmutatták, hol találhatók az egyes állomások.

Nagy örömünkre, sok gyereket és szülőt érdekelt, mivel is készültünk a jeles napon.

A legkisebbek állatokat hajtogathattak papírból, a nagyobbak pedig kipróbálhatták magukat állati nyomozóként. Lezárt dobozokban fogakat, csontokat és egyéb, az élőlények által hagyott nyomot azonosíthattak be a gyerekek. A legügyesebbek megfejthették, ki garázdálkodik az irodánk felett található padláson...

Mi köze a chipses zacskónak a pálmafákhoz és a majmokhoz? A helyes választ adók hűtőmágnest kaptak ajándékba! :)

Melyik állat vagy növény található meg a Földünkön, melyik védett és melyik az, amelyik sajnos már kihalt? Miután elkészültek a "kupacok", melyekbe a gyerekek besorolták a képeken szereplő élőlényeket, közösen megvitattuk mit tudhatunk róluk, miért és hogyan kell őket óvni.

"Noé bárkájába" gyűjtöttük azoknak a kvízét és nevét, akik a nyereménysorsoláson is részt vesznek. Emellett a bárkába mindenki bedobott 1 olyan élőlényt, akit/ amit megmentene a pusztulástól. Nehéz volt a választás, többen úgy döntöttek, a kihalt állatok (dodó vagy erszényes farkas) választanak egyet.

Napunk végén a bagoly kihúzta a nyertes nevét a bárka kupacrengetegéből, aki egy Aprólépés naptárat és egy, a világ állatait tartalmazó képes albumot nyert.

Reméljük, gyereknapon, a Daru-dombon szép időnk lesz és sokan megkeresitek a tappancsos standot! Mi ott leszünk!

 

2015. május

Támogatónk

 

Kövess minket!