header

Ökonapok

A bátraknak "varázsoltunk" is a Föld napján

Beküldve: Ökonapok.

Szuper hangulatban telt tegnap Csepelen a Föld napja, sikerült jó pár hazasietőt megállítanunk, s közösen gondolkodnunk a fény és az energia fontosságáról, szerepéről életünkben. És hogyan varázsoltunk? Olvass tovább!

Nagy népszerűségnek örvendett tegnap a világítással és a bioritmussal kapcsolatos kvízünk, hiszen a kitöltők között a Green Plan Energy Kft. jóvoltából energiatakarékos LED izzókat sorsulunk majd ki! A nyereményt Csepelen, a hétvégi Zöld Forgatagon vehetik át a szerencsések. Normál izzó, led izzó, kompakt fénycső, halogén izzó... kicsik és nagyok játszhattak, vajon melyik fogyaszt kevesebbet, mi a sorrend. Persze, miután az izzókhoz párosították azok nevét is.

Elég bátor vagy, hogy megtudd, hogyan működik a fénycsatorna?

Bátor gyerekek és felnőttek próbálták ki a varázsdobozt, melynek segítségével a fénycsatorna működését modelleztük. A doboz egyben bátorságpróba is, hiszen egy sötét kis helyre kell beülni ahhoz, hogy aztán áram és villanykapcsoló nélkül világosságot varázsoljunk a dobozba. A bejutó fény színét is megváltoztattuk egy egyszerű trükk segítségével. :)

Szeretnéd te is kipróbálni? Április 26-án vasárnap, a csepeli Zöld Forgatagon még kipróbálhatod!
Keresd az Aprólépést, várunk szeretettel!
 

 

2015. április

Támogatóink:

 

 

Kövess minket!