header

Ökonapok

Harmatcseppek - ökodélután

Beküldve: Ökonapok.

altA kőbányai Harmat Általános Iskola média szakkörös tanulói igazi meglepetést tartogattak számunkra, s most nem csak a karácsonyi pályázatunkra tőlük érkezett videóra gondolunk :) Igazán felkészült csapattal találkoztunk, akiknek mindenről volt véleményük, vagy akadt kérdésük. Mi ezt a fajta kíváncsiságot és tudatosságot keressük és terjesztjük. A Harmat Médiakörnél megtaláltuk! 

Hamarosan mindenkihez megérkeznek a levelek, csomagok, amiket a pályázatokon elért altszép eredményeitekért kaptok! Igyekszünk személyesen átadni ajándékainkat, hiszen nincs is annál jobb, amikor a nevekhez, rajzokhoz, e-mail címekhez végre arcot is tudunk kapcsolni. Mindig nagyon örülünk, amikor találkozhatunk Veletek, így volt ez csütörtök délután is, amikor ellátogattunk a kőbányai Harmat Általános Iskola média szakkörös tanulóihoz, akik a karácsonyi pályázatunkra egy nagyon ötletes videót küldtek Puszi nyuszi karácsonyáról. Az alkotást különdíjjal jutalmaztuk.

Tóthné Telkes Csilla tanárnő, aki a szakkört vezeti elmondta, hogy mennyire aktívak és érdeklődőek a médiások, s erről tegnap mi is megbizonyosodhattunk. Egy nagyon szuper hangulatú délutánt töltöttünk el a suli könyvtárában: videókat néztünk, elemeztünk, természetesen a környezetvédelmi mondanivaló szerint, valamint zsűriként is kipróbálhatták magukat a jelenlévők, s láthatták, ez nem ialts olyan könnyű munka.

A beszélgetések során örömmel tapasztaltuk, hogy a gyerekek mennyire tájékozottak környezetvédelmi és energiagazdálkodási témákban, valamint külön tetszett, hogy nem csak beszélnek róla, hanem igyekeznek környezetüket is a tudatos szemléletre ösztökélni.

Kívánjuk, hogy megmaradjon Bennetek - és nem csak a Harmat utcai iskolásokban, hanem mindegyikőtökben - az őszinte lelkesedés, kíváncsiság és tenni akarás, hogy a környezetért tett sok apró lépésetekből egyre nagyobb és nagyobb lépések legyenek!

Az ökodélutánt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatta.

 

2013. február 22.

Kövess minket!