header

Aprólépés

Őszi ÚjraRuha Piknik

ruhacsereberélésről már önkéntesekkel is beszélgettünk, akik elmondták, milyen lehetőségeink vannak, ha kellene néhány újabb darab a kinőtt, megunt pulcsi, nadrág, szoknya, póló helyett, de nem akarunk vagyonokat áruházakban elkölteni, és nem szívesen dobnánk ki a használható öltözékeinket.

Most, hogy beköszöntött a sulikezdés, most, hogy mindjárt jön mellé az ősz is, plusz tavasz óta 6 centit nőttél, ismét aktuális lehet kicsit felrázni a ruhásszekrény tartalmát.

Nincs is erre klasszabb hulladékmegelőzésként is felfogható lehetőség egy jó kis Újraruha Pikniknél. Ha összeszedsz néhány darabot a rád kicsi cuccokból, vagy azokból, amiknek már nem is tetszik annyira a színe, egy ilyen akcióra ellátogatva tuti dolgokra cserélheted őket.

Méltán népszerű ruhacserét egyre gyakrabban szerveznek az ország különböző szegleteiben, sőt a budapesti nagyszabású ÖkoTeregetésre sem kell feltétlenül a következő áprilisig várni. A hagyományosan a Föld napjára jellemző esemény szervezői ugyanis kihirdették a Facebookon, hogy amint elérik az 1000 rajongót, hip-hopp összehoznak még egy ruhaszivárványt idén az esős, ködös őszi idő beállta előtt.

Az őszi nagy csereakció valószínűleg a fővárosban lesz, de vidékről is érdemes követni az ÖkoTeregetés  üzeneteit, mert más városok ruhabörzéiről is hírt adnak. Legrosszabb esetben pedig ellesheti tőlük az ember, hogyan szervezhet a saját iskolájába is csereberebulit!

Lájkolásra fel tehát az izgalmas egyedi ruhadarabokért!

Ha nem vagy még a Facebookon, akkor kövesd az ÖkoTeregetés blogját: okoteregetes.blog.hu

Kövess minket!