header

Aprólépés

Kis karácsony, nagy karácsony

Lázasan készülődünk a karácsonyra, ötletelünk, mivel ajándékozhatnánk meg szeretteinket. Nem tudod, minek örülnének családtagjaid? Adunk néhány ajándékötletet, melyhez nem kell más, csak egy kis kreativitás és kézügyesség.

Szüleitek, nagyszüleitek valószínűleg a veletek együtt eltöltött időnek örülnek legjobban. Meglephetitek őket saját kézzel megírt időkártyákkal, amelyet beválthatnak egy jó társasjátékozásra, sétára, beszélgetésre. Vagy akár meghívhatjátok őket egy jó ebédre, amelyet ti készítetek. Nem kell hatfogásos menüre gondolni, biztosan nagy örömmel fogyasztják majd el az általatok sütött palacsintát, vagy melegszendvicset is. :)

Ha bizonytalanok vagytok, minek örülnének, bátran kérdezzétek meg őket. :)

A sajátkezűleg készített ajándékok a legértékesebbek mindannyiunk számára. Ehhez nyújt számotokra ötleteket válogatásunk. A képeken látható tárgyak alapanyagait nagy többségben megtaláljátok a háztartásotokban. :)

További ötleteket találhattok galériánkban, böngésszetek kedvetekre!

Decemberben 10-15%-kal több papírt használunk, mint az év többi hónapjában. Kitaláltátok, ugye, miért?

Ez alkalomból sok-sok üdvözlőlapot küldünk, lényegesen nagyobb mennyiségben vásárolunk papírba csomagolt élelmiszereket, italokat, de az elektronikai termékek karton csomagolása és az ajándékok díszpapírba csomagolása is jelentősen megnöveli az elfogyasztott papír mennyiségét. A csomagolóanyag-gyártók már hónapokkal előbb megkezdik a karácsonyi szezonra való készülődést, hogy ki tudják elégíteni a megnövekedett igényt.

Ha arra gondolunk, hogy egy tonna papír előállításához 15-17 fa kell, akkor kiszámolhatjuk, hogy a Magyarországon elfogyasztott évi 800-900 ezer tonna papír előállításához milyen sok kell!!!

A papírhulladékot szerencsére gyűjthetjük már szelektíven is, így nagy része újrahasznosíthatóvá válik. Egy tonna papírhulladék újrahasznosításával 12 fát menthetünk meg a kivágástól!

Ne hagyjuk, hogy a szeretet ünnepe a hulladékhegyek ünnepe is legyen egyben!

Képek forrásai: 1, 2, 3

Kövess minket!