header

Aprólépés

Ökodélelőtt a nyári táborban

Június utolsó napján egy élménydús délelőttöt töltöttünk Csepelen, a kerületi nyári tábor diákjaival.

Először az árnyat adó fák alatt a szemétben "turkáltunk", a tábor területén "eldobott" szemétkupacokat tettük be a megfelelő szelektív kukába. Ezzel a feladattal ráhangolódtak a gyerekek az aznapi témára, ami nem más volt, mint a környezettudatos életmód. Miután minden a megfelelő kukába került, megbeszéltük, hogy jó helyen van-e minden hulladék, hiszen volt a kupacban jónéhány becsapós hulladék is, amit csak a nagyon szemfüles játékosok vettek észre.

Ezt követve három helyszínen folyt tovább a játék. Az ügyességi játék után az egyes természetvédelemmel kapcsolatos kifejezéseket kellett a gyerekeknek szoborként megjeleníteniük, majd a többiek barchobázhattak, vajon melyik fogalmat ábrázolhatja az élő szobor. Pihenőidőnek a kvíz kitöltése és megbeszélése bizonyult, ahol sokan először találkoztak a vízlábnyom kifejezéssel, s azzal a ténnyel, hogy az egyes tárgyak, élelmiszerek előállítása, feldolgozása milyen hatalmas vízmennyiséget igényel. Reméljük, a kezdeti rácsodálkozást tudatosság követi majd, s a gyerekekből környezettudatos felnőtt válik.

A szelektív hulladékgyűjtés témájában igen otthonosan mozognak a táborozók, és örömmel tapasztaltuk azt is, hogy milyen szépen tudnak együttműködni kicsik és nagyok a feladatok során.

Szuper délelőtt volt, szünidő után találkozunk!

2015. június

Támogatónk

Kövess minket!