Zöld háztartás

Szeretnéd igazán ügyesen védeni a környezetet? A bolygó védelme mellett az egészséged megőrzése is fontos? Akkor érdemes az energiatakarékosság mellet más területeken is figyelmesnek lenned. Ha vegyszerek helyett természetes tisztító és tisztálkodási szereket használtok, ha odafigyeltek a megvásárolt termékek mennyiségére és minőségére, ha közös élményekkel gazdagítjátok egymást a szabadidőtökben a családdal és a barátaitokkal, ti is és a bolygó is frissebb, egészségesebb lesz, testiekben, lelkiekben, szellemiekben. Hogyan lehet zöldebb a háztartásotok, a hétköznapotok, arról olvashatsz itt néhány ötletet.

FacebookTwitterGoogle bookmark

Most, hogy megkezdődött a fűtési szezon és már nem tartjuk nyitva huzamosabb ideig az ablakokat, gyakran megtapasztalhatjuk, hogy apróbb zöldesszürke, majd egyre terebélyesebb és sötétebb foltok jelennek meg a szoba egyes sarkaiban. 

FacebookTwitterGoogle bookmark

 Az első, saját készítésű gumicukrunkNem is gondolnátok, milyen egyszerű elkészíteni a gyerekek körében népszerű édességet, a gumicukrot. A csepeli Dominó Tanodásokkal megmutatjuk nektek!

FacebookTwitterGoogle bookmark
forrás: newtoyoukids.com

Nemrég megkérdeztük, mit tesztek a kinőtt ruhákkal. A válaszolók majdnem fele rászorulóknak adja tovább ezeket a holmikat. Sokatoknál családon belül maradnak. A kisebbek hordják majd őket. Arra is szavaztatok néhányan, hogy ruhacserére viszitek ezeket a darabokat.

Azoknak, akik nem ismerik ezt az utóbbi a megoldást, segítünk egy kicsit. Hogy működik egy cserélde? Mi kell hozzá, hogy mi is szervezhessünk ilyen "házibulit"? Mit lehet még ruhán kívül cserélni? Olvass tovább!

FacebookTwitterGoogle bookmark

Ilyenkor karácsony előtt 25%-kal megnövekszik fogyasztásunk a szokásoshoz képest. Ha belegondolsz, ez azt is jelenti, hogy így sokkal több hulladék is keletkezik. E heti adásunkban B.Rózsás Erzsébet, egy igazi modern nagyi oszt meg velünk néhány ötletet, amivel nem csak az ünnepeinket, de a hétköznapjainkat is sokkal örömtelibbé és (nem mellesleg) környezetbarátabbá tehetjük.

FacebookTwitterGoogle bookmark

Ha december, akkor a hirdetések zöme a közelgő karácsonyt idézi. Ha elég ütős a reklám, akkor bizony sokan felkapjuk a fejünket, és még el is hisszük, hogy tényleg szükségünk van az adott termékre. Beszélgetőtársunk Hankó Gergely, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. képviselője mesél nekünk arról, ő hogyan képzeli a karácsonyt.

 

Hallottál már a felelős turizmus kifejezésről?
 

Zöldségek!

Kövess minket!