Zöldtantárgyak

A hétköznapokban még egy gyerek vagy egy fiatal is sok területen figyelhet oda arra, hogy apró lépéseket tegyen a környezetért. Legyen szó energiatakarékosságról, újrahasznosításról, okos közlekedésról, zöld háztartásról, víztakarékosságról. Bár ezekről már általában sok dolgot már tudhatunk is, de van a világban újra és újra néhány érdekes hír, amit szívesen megosztunk veletek ezekben a témákban. Ezeken kívül összefoglaljuk még néhány mondatban mi mit jelent, miért fontos. Sőt a fenti témakörökön kívül olvashatsz még a megújuló energiaforrásokról, az biogazdálkodásról, az atomenergiáról és a génmanipulációról is, hogy még jobban képben legyél. Jó szórakozást!

FacebookTwitterGoogle bookmark

Most, hogy megkezdődött a fűtési szezon és már nem tartjuk nyitva huzamosabb ideig az ablakokat, gyakran megtapasztalhatjuk, hogy apróbb zöldesszürke, majd egyre terebélyesebb és sötétebb foltok jelennek meg a szoba egyes sarkaiban. 

FacebookTwitterGoogle bookmark

Múlt héten a Sziget színes kavalkádjában teszteltük az érdeklődő fiatalokat, hogy vajon újra lehet-e hasznosítani a gyorséttermi hamburger és sültkrumpli papírcsomagolását. Ti mit gondoltok?

FacebookTwitterGoogle bookmark

Miért "álomszék" az alomszék? Mert rendeltetésszerű használatával végre, azt is hasznoíthatjuk, amiről eddig maximum fintorogva ejtettünk pár szót. Értékes, és a régi időkben még természetes trágyaként újrahasznosított ürülékünk sok esetben természetes vizeinkben köt ki, tovább károsítva környezetünket. Ezzel a megoldással azonban újra visszakapcsolódhatunk a természet körforgásába! Hogyan?

FacebookTwitterGoogle bookmark
Bukta Imre - GMO fantázia
(Kép: Bukta Imre - GMO fantázia)

Mit jelent a GMO (Genetically Modified Organism)? Nem mást, mint azt, hogy az élőlények örökítőanyagába más élőlény örökítőanyagát építik be génsebészeti eljárásokkal. Kukoricába bacilus örökítőanyagot, bacilusokba pedig emberi géneket és még sorolhatnánk.

FacebookTwitterGoogle bookmark
Kicsit viccesebb így a közmondás, de ha jól belegondolunk a mai rohanó világban állandóan kapkodunk, sietünk nem nagyon tudunk egymásra figyelni. Közlekedni bizony sokszor stresszel jár, és még az egészségünkre is rámehet. Gondolom te is sietsz minden reggel az iskolába, nehogy lemaradj valamiről. :)
Szekérrel manapság már igen kevesen járnak Magyarországon, úgy mint a képen. De közlekedni a szóban érdemes a "köz" szótag jelentésére összpontosítani, és rögvest megértjük, hogy ez pedig élvezetes lenne. Miért?
FacebookTwitterGoogle bookmark

A vízhasználatnak is van lábnyoma. A vízlábnyom mértéke azt mutatja meg, hogy mennyi vizet használunk el fogyasztóként közvetlenül és közvetetten a fogyasztási cikkeinken keresztül összesen.

Merthogy nem csak akkor fogyasztjuk a vizet, amikor iszunk, kezetmosunk, főzünk, takarítunk. Gyakorlatilag mindenhez, amihez nyúlunk, de még a szolgáltatásokhoz is szükség van vízre.

Mihez mennyire? Például:

 

Hallottál már a felelős turizmus kifejezésről?
 

Zöldségek!

Kövess minket!