Művészetek

FacebookTwitterGoogle bookmark

Első pályázatainkra rengeteg rajzot kaptunk tőletek postán. Kiállításainkra azonban csak a legjobban sikerült, díjazott alkotásaitokat visszük, de mi szerettük volna mindegyikőtök rajzát kreatív és értelmes módon hasznosítani. Arra jutottunk, hogy képeslapot készítünk belőlük, amit rendezvényeinken jutalomként vagy támogatóinknak postán köszönetként elküldhetünk! Most megmutatjuk nektek a munkafolyamatot.

FacebookTwitterGoogle bookmark

A következő feladatot elsősorban az állatok világnapjára (október 4.) ajánljuk. Megfelelő módszerrel feldolgozva az alpvető problematika minden korosztálynak  tud újat és hasznosat nyújtani, vitatémául szolgálni.

Amikor a cirkuszosok városról városra vándorolnak, az állatok szállítására, s a körülményeknek köszönhetően a tartására sem jut nagyobb hely egy méretesebb ketrecnél.

FacebookTwitterGoogle bookmark

Ha valaminek az eredetét, első előfordulását kutatjuk a történelemben, sokszor kezdhetjük mondandókat így: "...már az ókori görögök idejében is...". Nem lesz ez másképp most sem, hiszen a víziorgonát vagy hidrauliszt Ktészibiosz görög matematikus, feltaláló készítette el először. (Ktészibiosz több víznyomáson alapuló gépet alkotott, többek között vízórát is.) Kíváncsi vagy a hangjára?

FacebookTwitterGoogle bookmark

altEgy olyan dolog, ami ha nem történik meg, akkor most egészen más lenne az életünk. Nem csak a felnőtteké, hanem a tiétek is. 

A ceruza szép szabályos nyomot hagy, de viszonylag könnyen eltávolítható - leradírozható a papírról. Régen a gyerekek is tintával és töltőtollal írtak, de ma is, ha maradandó nyomot szeretnénk hagyni, dolgozatot írunk vagy aláírunk valamit, önkéntelenül is a golyóstoll után nyúlunk.

FacebookTwitterGoogle bookmark

Van otthon ceruzád? Szerinted mi lehet benne? S miért ír az egyik jobban, miért karcol a másik? Melyik szín a kedvenced

Most ezekre a kérdésekre keressük a választ, tarts velünk, és azt is megtudod, milyen a környezetbarát cerka.

 

Hallottál már a felelős turizmus kifejezésről?
 

Zöldségek!

http://kornyezetbarat.hulladekboltermek.hu/erdekesseg/kreativnep/

  

http://kornyezetbarat.hulladekboltermek.hu/erdekesseg/kreativnep/

Kövess minket!