Kémia

FacebookTwitterGoogle bookmark

Ahogy egyre idősebb leszel, főleg, ha lány vagy, a használandó kozmetikumok száma egyre nő... Ezek közül az egyik legfontosabb talán, az arckrém. Azonban egyáltalán nem mindegy, mit kensz az a bőrödre. Cikkünkben megosztunk veled egy olyan általános krémreceptet, amit még a fiúk is használhatnak, hiszen mondjuk télen, szánkózás, sielés, hógolyózás közben az ő arcukat is védeni kell a hideg ellen.

FacebookTwitterGoogle bookmark

Számold össze, mennyi vegyszerrel érintkezik naponta a bőröd! Sok mindent nem is gondolunk vegyszernek, pedig az... és bőrünkön keresztül szervezetünkre is hatnak.

FacebookTwitterGoogle bookmark

Sokan a szennyvíz hallatán orrfacsaró bűzre, koszra és betegségekre gondolnak. Ez mind helyénvaló, de érdemes közelebbről is szemügyre venni, hogy merre halad, hol ér véget a "bűz élete" és mivé alakulhat át. Jártatok már valamelyik szennyvíztisztító telepen? Ha még nem, akkor kiránduljunk együtt virtuálisan és tudd meg többek között azt, hogy mi a szennyvíz titka!

FacebookTwitterGoogle bookmark

altSzinte minden üzletben megtalálható a fűszeres polc környékén, olcsóbb, mint egy csomag rágógumi, viszont használhatod fogporként, hajsampon és dezodor helyett, de a fésűid is tisztán tarthatod vele. Mi az?

Ez a csodaszer a jó öreg szódabikarbóna, a vegyészek által nátrium-hidrogénkarbonátnak –NaHCO3 - becézett vegyület.

 

Hallottál már a felelős turizmus kifejezésről?
 

Zöldségek!

Kövess minket!