Tantárgyak

Ebben a menüpontban olyan a környezetvédelemhez kapcsolódó érdekességekről olvashatsz, amikkel találkozhatsz az iskolában is, nem csak a környezetismeret órán, de a magyaron, a törin, a fizikán vagy akár a matekon is.

Olvashatsz például

- a fényszennyezésről, ami amellett, hogy rendkívül megnehezíti az állatok tájékozódását vándorlás közben, még energiapocsékolás is,
- az óceáni szemétszigetekről, ami a nagy energiaráfordítással kőolajból előállított műanyag termékekből áll,
- vagy a könyvtár hulladékmegelőző jelentőségéről,
- a vízkörforgásról,
- a WC történetéről
és még sok más érdekes témáról.
 
A tanáraitok segítségével az osztály is kitalálhat még számos hasonló hulladékkal és energiafelhasználással kapcsolatos témát, amivel foglalkozhattok akár nyelvtan órán, ha a szónoki beszédről van szó, vagy kémia órán, ha az olajszármazékokról, akkumulátorról tanultok. Ezekből a témákból akár te is felkészülhetsz, készíthetsz kiselőadást vagy plakátot, de beszámolhatsz otthon a családnak is, hogy meggyőzd őket, figyeljenek oda ők is jobban az energiafelhasználásra/pocsékolásra és a szemétre!

Tegyetek apró lépéseket a környezetért az iskolában is!
FacebookTwitterGoogle bookmark

Mindennapos osztálykép: A tanár magyaráz, a diákok hajlott háttal a pad alatt mobiloznak. A feszültség nő, a konfliktus kitapintható. A tiltás hasztalanságát felismerve az oktatáskutatók a tanári szemléletváltást sürgetik és a mobil eszközök használatát. Igen, a tanórán is! 

FacebookTwitterGoogle bookmark

A Föld napja (április 22.) alkalmából készítettük ezt a nagyon egyszerű játékot, mellyel megismerkedhettek az egyes izzótípusokkal, nevükkel és fogyasztásukkal.

Ajánljuk fizikára vagy éppen valamilyen környezetvédelmi foglalkozásra.

FacebookTwitterGoogle bookmark

Kozmetikumainkban, így a dezodorainkban is sok olyan vegyi anyag található, ami tulajdonképpen nélkülözhető, hiszen a recept, amit lent megmutatunk, több éve tesztelés alatt áll! :) Ez a dezodor legalább annyira hatékony, mint a boltiak, de összetételében sokkal de sokkal egészségesebb. Te is könnyedén elkészítheted, ha követed az alábbi pontokat, tanácsokat.

FacebookTwitterGoogle bookmark

Első pályázatainkra rengeteg rajzot kaptunk tőletek postán. Kiállításainkra azonban csak a legjobban sikerült, díjazott alkotásaitokat visszük, de mi szerettük volna mindegyikőtök rajzát kreatív és értelmes módon hasznosítani. Arra jutottunk, hogy képeslapot készítünk belőlük, amit rendezvényeinken jutalomként vagy támogatóinknak postán köszönetként elküldhetünk! Most megmutatjuk nektek a munkafolyamatot.

FacebookTwitterGoogle bookmark

Ha február, akkor farsang. Gyere, készíts velünk szuper álarcot, amihez szinte minden megtalálható otthon!

FacebookTwitterGoogle bookmark

Ahogy egyre idősebb leszel, főleg, ha lány vagy, a használandó kozmetikumok száma egyre nő... Ezek közül az egyik legfontosabb talán, az arckrém. Azonban egyáltalán nem mindegy, mit kensz az a bőrödre. Cikkünkben megosztunk veled egy olyan általános krémreceptet, amit még a fiúk is használhatnak, hiszen mondjuk télen, szánkózás, sielés, hógolyózás közben az ő arcukat is védeni kell a hideg ellen.

FacebookTwitterGoogle bookmark

Előadás Afrikáról és a vízhiányról

Mi az, kitalálod? Te minden nap érintkezel vele, meg is iszod sőt, a WC-t is ezzel öblíted. Afrikában viszont a nők 6 kilométert is gyalogolhatnak érte, és minden cseppje arannyal ér fel.

FacebookTwitterGoogle bookmark

altNap, mint nap halljuk, hogy fogyóban vannak vízkészleteink. Takarékoskodjunk a vízzel, ne pazaroljunk! Emlékeztetnek minket, hogy másutt a Földön sokaknak napi néhány liter víz jut csak (jó esetben). De vajon minek riogatnak ezzel?

 

Hallottál már a felelős turizmus kifejezésről?
 

Zöldségek!

Kövess minket!