header

KREATÍV PÁLYÁZAT

Pályázati felhívás! - Hagyományaink újratöltve!

Kiíró: Harmónium Független Kommunikációs Egyesület
Ökobecse Polgári Egyesület

Pályázati határidő: 2015.12.14

Tárgykör: Alkotói pályázat
Pályázhat: Mindenki, aki környezettudatos formában szeretné bemutatni és másokkal is megismertetni lakóhelye, közössége jellegzetes, helyi motívumait, hagyományait.

A Harmónium Egyesület és az óbecsei Ökobecse Polgári Egyesület egy környezettudatos hagyományápolási pályázatot hirdet külhoniak és anyaországiak számára. A pályázati felhívás célja, hogy a résztvevők jellegzetes, helyi motívumokat, hagyományokat valamilyen környezettudatos formában mutassanak be, pozitív szemléletformáló folyamatokat indítva be ezzel a szűkebb és tágabb értelemben vett közösségükben egyaránt.

FŐDÍJ: DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP!

Pályázhat mindenki, aki szeretné megismertetni közössége hagyományait, egy régitől eltérő módon megjelenített helyi monda, történet átirata, vagy akár újrahasznosított anyagból készült tárgyakon bemutatott népi motívumok is erősíthetik a környezettudatos gondolkodást. Továbbá olyan, régen „csak" hétköznapi, takarékos megoldások bemutatását, ötletes feldolgozását is várjuk, melyek felelevenítése jó példaként szolgálhat a mai kor számára. Ezek csupán ötletek, de lényegében bármilyen, a környezettudatos szemlélet és a hagyományápolás összekapcsolódásából született pályaművet szívesen fogadunk, melyeket az alább felsorolt korcsoportokban és kategóriákban lehet nevezni.

Korcsoportok: 6-12 évesek, 13-18 évesek és 18 év fölöttiek

Kategóriák:

- Szöveges alkotás (vers, próza, monda, népdal, mese, stb. környezettudatos újragondolása prózai vagy verses formában)

- Újjászülető tárgyaink – konkrét tárgyak fotóit várjuk, melyek a kiírás szellemében születtek (pl.: hímzések, kosarak, egyéb, stb.) Ide várjuk a régi motívumkincseket felelevenítő, de megújuló formában (és/vagy pl újrahasznosított anyagból) elkészített tárgyakat, vagy csak terveket, melyek alapján egy ilyen tárgy elkészíthető.

- Képi megoldások (illusztráció, fotó, videó, montázs, rajz, grafika, festmény, képregény; stb.) Ide várjuk a régi motívumkincseket felelevenítő, de megújuló formában elkészített képi pályamunkákat

Egyénileg és csoportosan is lehet pályázni. Mindenképpen kérjük feltüntetni a készítő(k) pontos nevét, életkorát, a települést, és iskolások esetén az iskola nevét is. Egy személy vagy csoport több pályaművel is pályázhat.
Fontos! A nem szöveges alkotásokhoz mindenképpen kérünk egy rövid leírást, hogy a kép, vagy tárgy mit ábrázol és milyen technikával készült.

Feltöltés módja:

1. Regisztráció/ Bejelentkezés
2. Bal oldal: "Pályázat - Galéria" menü ---> Kattintás a "Pályázat feltöltése" linkre.
3. Képeket csak szöveggel, rövid leírással fogadunk el. Az ismertetés nélküli képeket nem értékeli a zsűri!
4. Videót Youtube- link beillesztésével lehet az oldalra feltölteni, melyhez segítség a „Feltöltéshez" menüben található, vagy elküldhető a link e-mailben.
5. Ha olyan pályaművet mutatna be, mely a pályázati céloknak megfelel, de a kiírás alapján nem egyértelmű, hogy melyik kategóriába sorolható, akkor kérjük maximum 2 oldal, vagy 5 darab fotó terjedelemben küldje el az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

Bármilyen probléma, nehézség esetén írjanak bizalommal az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szöveges alkotások: az oldalon való feltöltésnél maximum 4000 karakter és egy kép.

Újjászülető tárgyaink, képi megoldások kategória: alkotásonként maximum 5 db, a pályaműről készült fénykép, illusztráció, rövid szöveges bemutatással.

Elektronikus beküldés: a fenti email címre (ha a feltöltésnél probléma merül fel, illetve nagyobb kutatás vagy több fotó áll a rendelkezésre): prózánál maximum 2 oldal, egyéb alkotásnál 1 tárgyról maximum 5 darab fotó, film esetében maximum 10 perc pályaművenként.

Zsűri: Tanárokból álló zsűri értékeli majd a beérkezett munkákat.

Díjazás:

A pályamunkák a szerzők, alkotók feltüntetésével kikerülnek a www.aprolepes.hu oldalra, valamint a kiemelkedőbb képekből, fotókból képeslapot készítünk, illetve kiállítást rendezünk. A kategóriák győztesei korcsoportonként könyvjutalomban részesülnek.

Fődíj: A zsűri által legkiemelkedőbbnek ítélt munka alkotója egy digitális fényképezőgépet nyer

További felvilágosítás és technikai kérdés esetén érdeklődni lehet Badár Frigyesnél: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Illusztrációnkat az ÖKOBECSE Polgári Egyesület Facebook-oldalának fénykép galériájából választottuk.

A feltöltő személy garantálja a feltöltött pályaművek eredetiségét. A programmal kapcsolatos változás jogát (a beadási határidőig) fenntartjuk.

A pályaművek felhasználása: a pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a Kiíró, valamint a Támogató a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye a szerző feltüntetésével. Pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak, videónak ő a szerzője, ill. megjelölte annak pontos szerzőjét és ezáltal joga van publikáltatni.

Támogatók:

 

2015. november 30.
 
 
 
CSEPEL JÖVŐJE - RAJTUNK MÚLIK!
című alkotói pályázatunk részletes kiírása itt olvasható.

 

Ragadd meg a fényt! - Alkotói pályázat

AZ EREDMÉNYEKÉRT KATT IDE!

(Feltöltési határidő: december 1. 23:59)

Neked mi jut eszedbe a fényről, a Napról, az energiáról és a karácsonyról?

Az Aprólépés pályázata az UNESCO által meghirdetett „2015, A Fény Nemzetközi Éve” kezdeményezéshez kapcsolódik. Három alkategóriában hirdetjük meg két korosztály számára.

Kategóriák:

1. „Karácsonyi fényeink” címmel: pályázni lehet a közelgő ünnep és a fény kapcsolatát energiatakarékossági szempontból bemutató alkotásokkal.

2. „Ejtsd rabul a fényt! – Világíts környezettudatosan” címmel: olyan pályázatokat várunk, melyek bemutatják, hogyan „raktározhatjuk el” a fény energiáját, milyen környezettudatos megoldások születtek már erre, mit használunk mindennapi életünkben, valamint a felfedező kedvű alkotók saját ötletét a fény kreatív „befogására”.

3. „Életünk természetes fényei” címmel: azokat az alkotásokat várjuk, melyek a mindennapjainkat végigkísérő természetes fényt ragadják meg. Ide küldjék azok is munkáikat, akik a Nap/napfény jelentőségét, erejét, szépségét szeretnék bemutatni.

Kik pályázhatnak?

Magánszemélyek, közösségek (iskolák, osztályok, szakkörök) kiemelten a 6 – 18 éves korosztály.
Egy személy/ csoport/ osztály több kategóriában is küldhet be alkotásokat.
Korhatár nincs, viszont a fődíjra csak a 10 – 14 év közötti pályázók jogosultak!

Beküldhető:

- szabadon választott technikával készített illusztráció (pl. rajz, grafika, képregény, montázs, fotó, videó…), 
- szöveges alkotás (szabadon választott műfajban írott munkák – pl. mese, levél, esszé, vers, enciklopédia cikk, vicc stb. maximum 2000 karakter vagy egy A4 kézzel írott oldal terjedelemben)
Fontos, hogy a nem szöveges alkotásokhoz mindenképpen kérünk egy rövid leírást, hogy a kép mit ábrázol és milyen technikával készült.

Pályázati folyamat:

- regisztráció a www.aprolepes.hu oldalon (ha már van már felhasználónév, akkor csak be kell jelentkezni az oldalra)
- a pályamű lefényképezése és feltöltése a pályázok menüpontba (jpg formátumban, max. 2MB terjedelemben)
- a szöveges anyagokat lefotózva, szkennelve jpg formátumban lehet feltölteni, a videónak pedig a linkjét kérjük megadni. Illetve, elküldhetők a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre e-mailben csatolva (tárgy: Ragadd meg a fényt!!).

Mindenképpen feltüntetendő:

- pontos név 
- életkor
- használatban lévő e-mail cím (értesítéshez)
- település neve
- csoportos alkotás esetén az iskola neve.

Díjazás:

Fődíj: 
6 – 10 évesek korosztályában: a legjobbnak ítélt alkotás készítője a Pilisi Parkerdő Zrt. jóvoltából díjmentesen részt vehet nyáron a Madas László Erdészeti Erdei Iskola nyári táborában, ahol gyönyörű környezetben, szakemberek vezetésével kalandozhatnak a táborozók a nyári erdőben!
További infók: www.parkerdo.hu és www.mogyorohegy-erdeeiiskola.hu

10 – 14 évesek korosztályában: a legjobbnak ítélt alkotás készítője a Magonc Alapítvány szervezőinek jóvoltából díjmentesen részt vehet nyáron a TERMIK Táborban, ahol lelkes szervezők jóvoltából egy szuper, ökoprogramokkal teli hetet tölthet el a táborra jelentkező kortársakkal! A tábor időpontja: 2015. július 6 – 15.
További infók: www.termiktabor.hu (A kép forrása: www.facebook.com/termiktabor)

Ingyenes ökonapot nyer: a legtöbb alkotást nevező közösség/iskola. Az ökonapot 2015. év első felében tartjuk meg, a farsangi ünnepkör kapcsán.

A pályaműveket az Aprólépés zsűri 1 – 5 között „osztályozza” környezetvédelmi tartalom, a kivitelezés esztétikája és a kreativitás alapján (összesen 3-15 pont).

Egyéni díjak:

a fődíjon kívül a legjobb pályaművek alkotói társasjátékot, kreativitást fejlesztő ajándékokat, könyvet, vagy energiatakarékos lámpát kapnak a Zöldbolt jóvoltából. Pályamunkájuk bekerül az Aprólépés 2015 falinaptárába, amelyből minden díjazott részesül. A kategóriákat korcsoportokra bontjuk (6-12 éves, 13-18 éves korosztály). A második-harmadik helyezettek okleveles elismerést kapnak.

Eredményhirdetés: december 18.

Pályaművek felhasználása:

A pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a kiíró a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye.
Pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak, videónak ő a szerzője és ezáltal joga van publikáltatni. A szerzői jog a fotó/videó készítőjénél marad.
A feltöltő/beküldő személy garantálja a feltöltött pályaművek eredetiségét. A programmal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk (a beadási határidő zárásáig).

További információ:

Tel: 1-210-3090, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.aprolepes.hu/kapcsolat

Illusztrációnkat az Igazgyöngy AMI Berettyóújfalu diákja, Balogh Amanda készítette korábbi pályázatunkra.

Támogatóink:

   

 

2014. október

 

 

Színtiszta életerő – jövőnk záloga: a VÍZ

Pályázati felhívás

AZ EREDMÉNYEK ELÉRHETŐK ITT!

(beküldési határidő: 2013. december 2.)

Az Aprólépés Csapat felhívására olyan alkotásokat várunk, amelyekből kiderül, te miért tartod fontosnak a vizet, hogyan tudsz rá vigyázni, hogyan tudsz vele takarékoskodni, mi lenne, ha nem lenne ivóvizünk.

Kiíró: Harmónium Egyesület
Határidő: 2013. 12.02
Érvényes: 2013. 12. 02
Tárgymutató: alkotói kreatív pályázat
Pályázhat: Magánszemélyek, közösségek (iskolák, osztályok) kiemelten a 6-18 éves korosztály

Az Aprólépés csapata a “2013 – A vízügyi együttműködés nemzetközi éve” (UNESCO) céljaihoz kapcsolódva pályázatot hirdet két kategóriában:
1) "Jövőnk záloga - az éltető víz” címmel: Pályázni lehet a víz védelmével, a víztakarékossággal kapcsolatos általános, örök érvényű igazságok megfogalmazásával, a vízfelhasználás módszereihez kapcsolódó hétköznapi technikák bemutatásával, a jövőbeli lehetőségek, félelmek felvázolásával.
2) „Színtiszta életerő – kedvenc forrásom, tavam, folyóm”: Pályázni lehet konkrét földrajzi hely (forrás, patak, ér, folyó) ábrázolásával, a szépségének bemutatásával, az adott forrásért/folyóért tett lépések ismertetésével (pl. parttakarítás), folyó/állóvízzel kapcsolatos környezetbarát élmények (kajakozás, csónakázás stb.) megelevenítésével.

Pályázni mindkét kategóriában megengedett: szabadon választott technikával készített illusztrációkkal (pl. rajz, grafika, képregény, montázs, fotó, videó …), illetve rövid szöveges alkotásokkal (szabadon választott műfajban írott munkák – pl. mese, levél, mini esszé, vers, vicc stb. maximum 2000 karakter vagy egy A4 kézzel írott oldal terjedelemben).

Pályázás módja:
Az alkotásokról készült fotókat a www.aprolepes.hu oldalon történt előzetes regisztráció/bejelentkezés után a Pályázok menüpont alatt kérjük feltölteni (jpg formátum, ékezetmentes fájlnév, max. 2MB). A szöveges alkotásokat word formátumban elküldhetik a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Figyelem! Postai úton és e-mailben érkezett képeket/pályázati anyagokat nem tudunk fogadni!
A december 2-án éjfélig beérkezett alkotásokat közönségszavazásra bocsátjuk.
A közönségszavazás szabályai:
- a szavazáshoz regisztrálni kell
- egy regisztrált felhasználó egy alkotásra csak egy szavazatot adhat le
A szavazás december 16-én (hétfő) éjfélig tart. A közönségdíjas különdíjban részesül!

Feltüntetendő adatok: az alkotó pontos neve, életkora, valamint az alkotó osztálya, iskolája, ha a beküldő nevezni szeretne a csapatversenyre is. Emellett kérjük az alkotás alapanyagát, technikáját is megjelölni.

Díjazás:
Fődíj: Megmentheted a FÖLD-et, további díjak: ökonap, ökokör, ökoajándék!
Ingyenes ökonapot nyer:
1.) A legtöbb alkotást nevező közösség
2.) a „legzöldebb” közösség
3.) a legkreatívabb közösség!
A pályaműveket az Aprólépés zsűri 1-5 között „osztályozza” környezetvédelmi tartalom, a kivitelezés esztétikája és a kreativitás alapján (összesen 3-15 pont). Egyéni díjak: A legjobb pályaművek szerzői környezettudatosságra nevelő könyveket, társasjátékokat, kiadványokat kapnak, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium által szervezett víz világnapi gálán vehetnek át. Kategóriánként 6-6 díjat osztunk ki, a kategóriákat korcsoportokra bontjuk (6-12 éves, 13-18 éves korosztály).
A legeredményesebb fővárosi pályázók ingyenes részvételi lehetőséghez jutnak a 2014. január-május közötti Szivacs-Klub foglalkozásaira, ahol Víznagykövetté vállhatnak! (hétfőnként 1,5 óra). Továbbá a Háziszertár felajánlásának köszönhetően a legaktívabb tanári kar két tagja részvételi lehetőséghez jut a kezdő szappankészítő tanfolyamon (budapesti helyszínen) és 1 kg citromfüves-kecsketejes szappant is kiosztunk különdíjként.

Eredményhirdetés: december 19.

Pályaművek felhasználása: A pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a Kiíró, valamint a Támogató a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye a szerző feltüntetésével. Pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak, videónak ő a szerzője ill. megjelölte annak pontos szerzőjét és ezáltal joga van publikáltatni. A szerzői jog a fotó/videó készítőjénél marad. A nyertes alkotásokat az alkotók nagy felbontásban rendelkezésünkre bocsájtják!
A feltöltő személy garantálja a feltöltött pályaművek eredetiségét. A programmal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk (a beadási hatáidő zárásáig).

További információ:
Tel: 1-210-3090, Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.aprolepes.hu/kapcsolat
Feltöltési határidő: 2013. december 02. 23:59

A pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatta.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Élő kincseink – Ne csak lásd, védd meg!
 kreatív alkotói pályázat
(beküldési határidő: 2013. május 12.)
 
Az Aprólépés és a Látó-Mező Közösségi Ökotábor csapata közös pályázatot hirdet „Élő kincseink – Ne csak lásd, védd meg!” címmel.

"...évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében." – mondta Chernel István természettudós, akinek a javaslatára immáron több mint 100 éve, május 10-én ünnepeljük a Madarak és fák napját.

Gondoltál már arra, hogy mit jelentenek számodra ezek az élőlények? Ismered azokat az állatokat, növényeket, amelyeknek a közvetlen élő környezeted az otthonuk? Érdekel, hogyan élhetnénk harmóniában velük?

Nem csak azt érdemes látnod, hogy milyen színesek a madarak, milyen szépen énekelnek, hogy a fák megtisztítják a levegőt, hogy hűs árnyat adnak a nagy melegben. Lásd azt is, hogy ők is élőlények, mint mi. Sajnos egyre jobban ránk, az ember védelmére vannak utalva, rádásul szintén a mi, az emberek gondatlanságai miatt.

Szeretnénk mindenkit arra ösztönözni, hogy menjen ki a kertbe, a közeli parkba, egyszóval a természetbe, és vegye szemügyre, milyen fák mellett halad el, mit lehet tudni róluk, mi a története, milyen madarak lelhetők fel a vidéken, esetleg van-e valamilyen védett faj a környéken.
Ismerjük meg együtt lakókörnyezetünket és benne a madarakat és a fákat! Készüljünk közösen a napjukra!

Mi, az Aprólépés és a Látó-Mező Közösségi Ökotábor csapata szeretnénk mindenkit arra ösztönözni, hogy menjen ki a kertbe, a közeli parkba, erdőbe, hegyre, a természetbe, és vegye szemügyre, milyen fák mellett halad el. Nézzetek utána, mit lehet tudni róluk, mi a történetük. Fedezzétek fel, milyen madarak lelhetők fel a vidéken, esetleg van-e valamilyen védett faj a környéken.
Ismerjük meg együtt lakókörnyezetünket, a benne élő a madarakat és a fákat! Készüljünk közösen a napjukra!

A közeledő Madarak és fák napja alkalmából ezért olyan alkotásokat várunk tőled, amelyben bemutatod lakóhelyed, környezeted „élő kincseit”. A körülötted élő, vagy a hazánkban költő, rövidebb-hosszabb ideig nálunk időző madarakat vagy hazai, őshonos fafajokat. Megmutathatod akár kedves, számodra nagy jelentőséggel bíró fádat, kedvenc madaradat.

Rövid szöveges alkotásokat (mese, levél, mini esszé, vers, vicc stb. maximum 2000 karakter vagy egy A4 kézzel írott oldal terjedelemben) és rajzokat vagy festményeket várunk (max. 2 MB). De küldhettek fotót, videót, vagy akár installációt is, bármit, ami megihlet!
Fontos, hogy a nem szöveges alkotásokhoz mindenképpen írj egy rövid indoklást, hogy miért készítetted, miért fontos a számodra az, amit a képed ábrázol. (Az indoklás nélküli munkákat nem áll módunkban értékelni.)
Korhatár nincs, viszont a fődíjra csak a 7-14 év közötti pályázók jogosultak!

Beküldési határidő: 2013. május 12.

Díjazás

Fődíj: a legjobb 7–14 éves korú alkotó díjmentesen részt vehet a Látó-Mező Közösségi Ökotáborban a Kisközösségi Program szervezőinek jóvoltából! (A tavalyi pályázatun nyertesének, Tóth Szonja Kiarának

 

Kövess minket!