header

Gazdálkodj okosan!

Tudod, mennyi nyersanyagot alakít át egy autó 100 km-en széndioxiddá és más káros anyagokká? Kíváncsi vagy, mennyi víz kell egy hamburger elkészítéséhez valójában? Érdekel, milyen az ideális szobahőmérséklet, amivel pénzt és energiát spórolhatsz? Szerinted mivel kevésbé környezetterhelő a ruháid tisztántartása: mosómedvével vagy mosódióval?

Ilyen kérdésekre ismerheted meg a válaszokat kvízünkkel, ha még nem vagy bennük biztos.

Miért fontos ez? Mert rengeteg erőforrást használunk fel a szuperkényelmes életünkhöz. Hogy mindig kéznyújtásnyira legyen a jóízű élelmiszer, sőt lehetőleg a nasi is. Hogy minél gyorsan juthassunk el A-ból B-be, hiszen az idő pénz. De vajon valóban éppen ennyi energia kell, hogy jól érezzük magunkat? Nem lehet elég kicsit kevesebb, ha jobban figyelünk?

De bizony! Ezért ha érdekel, hogyan, és ha szeretsz játszani, kattints, regisztrálj, lépj be, és kvízelj! 2012. szeptember 10-től indul a decemberig tartó új kvíz hasznos nyereményekért!

Játssz minden hónapban és nyerd meg a havi nyereményeket vagy a fődíjat!

Tovább a játékhoz! www.aprolepes.hu/jatek

Jómadarak?!

Beküldve: Gazdálkodj okosan! - kvízjáték.

A Gazdálkodj okosan! kvízjátékunk harmadik témaköre a hűtés - fűtés volt! Első nyertesünk toplistás helyezése miatt: Seres Norbert! További nyertesek: Csernus Huba és Szabó Csilla. Gratulálunk neki!

A szerző, Bodács Károly András, jóvoltából 3 db Jómadarak és a Bering-szoros könyvet, a Magyar Madártani Egyesület ajándékaként pedig 3 db 2013-as jó madaras naptárt vihetnek haza a nyertesek.

A játék fődíja egy kerékpár!

 

Elkeltek az órák!

Beküldve: Gazdálkodj okosan! - kvízjáték.

alt

Aki játszott, tudja, mit kell tölteni ebbe az órába. Vizet! :) A legalább egy teljes kérdéssort hibátlanul megfejtők közül a kitartás Deák Csengének (toplistás helyezés alapján), a szerencse pedig Deli Attilának és Gutjahr Dávidnak kedvezett a Játék második fordulójában. Ők vihetik tehát haza a 1001reklámajándék felajánlását a vízzel üzemeltethető asztali órát!

A mai naptól a 3. kvízsor is elérhető. A tét a Jómadarak című könyv és egy-egy madaras jó naptár! Játékra fel, regisztrálj, vagy ha ez már megtörtént jelentkezz be, hogy a nyereményjátékban is részt vehess!

Indulhat a játék!

A részletes játékszabályt itt találod.

A pingvin már elkelt! Most kiderül, tudatos vásárló vagy-e?

Beküldve: Gazdálkodj okosan! - kvízjáték.

altLezárult az első játékkör!

A toplista első helyezetjeként Balogh Péter már nyert, továbbá pingvintulajdonos Hornok Imre és Trifoi Péter (a kvízt legalább egyszer helyesen kitöltők közül)! A képen látható pingvines lámpa volt a tét! A Zöld polc ökoáruház felajánlása kapcsolódik a játékunkhoz. Működtetéséhez ugyanis nincs szükség elemre, csak egy kis izomerőre. A dinamós elven működő led zseblámpát a tenyerünkkel kell pumpálni, és utána hosszan világíthatunk vele.

Mit kell ehhez tenni? Regisztrálni, belépni és játszani! Kipróbálom a játékot!

Százból hat fiatal tudja, melyik a zöld tejcsomagolás! A helyes válasz…

Beküldve: Gazdálkodj okosan! - kvízjáték.

 altA Sziget Fesztiválon teszteltük, a fiatalok szerint melyik tejcsomagolás a legkevésbé környezetterhelő. Vajon a dobozos? A műanyagflakonos? Vagy a zacskós tej?

A legtöbben a dobozosra tippeltek, hiszen az papírból van, hogy lehetne ezt elrontani... Sajnos épp így. Mert a tejes doboz nem csak papírból van! Ez egy kombinált csomagolás, amiben van papír, műanyag és sokszor alumínium is. Ezeket préselik jól össze. Ezért nehéz az alapanyagukat újrahasznosítani. Legtöbbször csak az égetésükkel járó hőenergiát használják fel. Ráadásul ezek is nagyon sokára bomlanak majd le a lerakón, és még sok helyet is foglalnak.

További cikkeink...

Kövess minket!