header

Szelektív hulladék

A mindennapi életünk során keletkező hulladék sokféle összetevőkből áll össze. Ezeket különböző módon lehet kezelni, újrafelhasználni. Ahhoz, hogy a hulladék újra feldoglozható legyen, nagyon fontos, hogy külön gyűjtsük őket. A megfelelő anyagok a megfelelő színű gyűjtőkonténerbe kerüljenek.

A legtöbb településen már van valamilyen lehetőség a szelektív hulladékgyűjtésre. A helyi hulladékkezelő vállalat vagy közvetlenül a házaktól vagy a hulladékszigetekről szállítja el a külön gyűjtött, még hasznosítható anyagokat.

Hogy pontosan mit dobhatunk például a műanyag vagy a papír gyűjtőbe, az településenként változhat. Ezért célszerű figyelmesen elolvasni, mit írtak a tárolóra. Ha azon nincs felirat, akkor a hulladékot elszállító céget érdemes megkeresni az interneten vagy telefonon.

Néhány dolgot azért általánosan is meg tudunk állapítani egy-egy hulladékfajtáról. Például hogy miből van, mennyi idő, míg lebomlik, mi lesz belőle, ha külön gyűjtjük és újrahasznosítják! Ezért most jöjjön egy kis guberálás!

Szelektálunk? Szelektálgatunk...

Beküldve: Szelektív hulladék.

Régóta terveztem ezt a cikket, de mindig bíztam benne, hogy nem lesz rá végül semmi szükség. Nem is kell megírnom, csak idő kérdése... Azt gondolom, hogy a szelektálás dolog már uncsi, túlhaladott, mindenki vágja, sőt már magasabb szintre lépett a többség (újrahasználat, 0 hulladék, stb.). De most már tényleg meg kell írnom, ki kell írnom magamból!

További cikkeink...

Kövess minket!