header

Ragadd meg a fényt! - Alkotói pályázat

Beküldve: Pályázatok.

Vajon kinek mi jut eszébe a fényről, a Napról, az energiáról és a karácsonyról? Mindenkinek a véleményére kíváncsiak vagyunk!

Az Aprólépés pályázata az UNESCO által meghirdetett „2015, A Fény Nemzetközi Éve” kezdeményezéshez kapcsolódik. Három alkategóriában hirdetjük meg két korosztály számára.

Kategóriák:

1. „Karácsonyi fényeink” címmel: pályázni lehet a közelgő ünnep és a fény kapcsolatát energiatakarékossági szempontból bemutató alkotásokkal. Milyen fényekkel tehetjük magasztosabbá és öková az ünnepet?

2. „Ejtsd rabul a fényt! címmel: olyan pályázatokat várunk, melyek bemutatják, hogyan „raktározhatjuk el” a fény energiáját, milyen környezettudatos megoldások születtek már erre, mit használunk mindennapi életünkben, valamint a felfedező kedvű alkotók saját ötletét a fény kreatív „befogására”. A fénnyel, de nem világítással kapcsolatos ötleteket is várjuk!

3. „Életünk természetes fényei” címmel: azokat az alkotásokat várjuk, melyek a mindennapjainkat végigkísérő természetes fényt ragadják meg. Ide küldjék azok is munkáikat, akik a Nap/napfény jelentőségét, erejét, szépségét szeretnék bemutatni. Induljon a fény-árnyék vadászat.

Kik pályázhatnak?

Magánszemélyek, közösségek (iskolák, osztályok, szakkörök) kiemelten a 6 – 18 éves korosztály.
Egy személy/ csoport/ osztály több kategóriában is küldhet be alkotásokat.
Korhatár nincs, viszont a fődíjra csak a 6 – 14 év közötti pályázók jogosultak!

Beküldhető:

- szabadon választott technikával készített illusztráció (pl. rajz, grafika, képregény, montázs, fotó, videó…),
- szöveges alkotás (szabadon választott műfajban írott munkák – pl. mese, levél, esszé, vers, enciklopédia cikk, vicc stb. maximum 2000 karakter vagy egy A4 kézzel írott oldal terjedelemben)
Fontos, hogy a nem szöveges alkotásokhoz mindenképpen kérünk egy rövid leírást, hogy a kép mit ábrázol és milyen technikával készült.

Feltöltési határidő: december 1. 23:59

Pályázati folyamat:

- regisztráció a www.aprolepes.hu oldalon (ha már van már felhasználónév, akkor csak be kell jelentkezni az oldalra)
- a pályamű lefényképezése és feltöltése a pályázok menüpontba (jpg formátumban, max. 2MB terjedelemben)
- a szöveges anyagokat is lefotózva, szkennelve jpg formátumban lehet feltölteni, a videónak pedig a linkjét kérjük megadni. Technikai probléma esetén elküldhetők a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre e-mailben csatolva (tárgy: Ragadd meg a fényt!!).

Mindenképpen feltüntetendő:

- pontos név
- életkor
- használatban lévő e-mail cím (értesítéshez)
- település neve
- csoportos alkotás esetén az iskola neve.

Díjazás:

altFődíj: 
6 – 10 évesek korosztályában: a legjobbnak ítélt alkotás készítője a Pilisi Parkerdő Zrt. jóvoltából díjmentesen részt vehet nyáron a Madas László Erdészeti Erdei Iskola nyári táborában, ahol gyönyörű környezetben, szakemberek vezetésével kalandozhatnak a táborozók a nyári erdőben!
További infók: www.parkerdo.hu és www.mogyorohegy-erdeeiiskola.hu

10 – 14 évesek korosztályában: a legjobbnak ítélt alkotás készítője a Magonc Alapítvány szervezőinek jóvoltából díjmentesen részt vehet nyáron a TERMIK Táborban, ahol lelkes szervezők jóvoltából egy szuper, ökoprogramokkal teli hetet tölthet el a táborra jelentkező kortársakkal! A tábor időpontja: 2015. július 6 – 15.
További infók: www.termiktabor.hu (A kép forrása: www.facebook.com/termiktabor)

Ingyenes ökonapot nyer: a legtöbb alkotást nevező közösség/iskola. Az ökonapot 2015. év első felében tartjuk meg, a farsangi ünnepkör kapcsán. Lesz árnyjáték is!

Zöld toll díj: a legjobb szöveges alkotások beküldőit díjazzuk, szövegüket megjelentetjük honlapunkon, majd további cikkek írására kérjük fel őket, így önkéntes ökotudósítónkká válhatnak!

A pályaműveket az Aprólépés zsűri 1 – 5 között „osztályozza” a környezetvédelmi tartalom, a kivitelezés esztétikája és a kreativitás alapján (összesen 3-15 pont).

Egyéni díjak:

A fődíjon kívül a legjobb pályaművek alkotói társasjátékot, kreativitást fejlesztő ajándékokat, könyvet, vagy energiatakarékos lámpát kapnak a Zöldbolt jóvoltából. Pályamunkájuk bekerül az Aprólépés 2015 falinaptárába, amelyből minden díjazott részesül. A kategóriákat korcsoportokra bontjuk (6-12 éves, 13-18 éves korosztály). A második-harmadik helyezettek okleveles elismerést kapnak.

Eredményhirdetés: december 18.

Pályaművek felhasználása:

A pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a kiíró a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye.
Pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak, videónak ő a szerzője és ezáltal joga van publikáltatni. A szerzői jog a fotó/videó készítőjénél marad.
A feltöltő/beküldő személy garantálja a feltöltött pályaművek eredetiségét. A programmal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk (a beadási határidő zárásáig).

További információ:

Tel: 1-210-3090, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.aprolepes.hu/kapcsolat

Illusztrációnk a Piski Arborétumban készült.

Támogatóink:

alt

 alt

2014. október
 

Kövess minket!