FacebookTwitterGoogle bookmark

Sokan a szennyvíz hallatán orrfacsaró bűzre, koszra és betegségekre gondolnak. Ez mind helyénvaló, de érdemes közelebbről is szemügyre venni, hogy merre halad, hol ér véget a "bűz élete" és mivé alakulhat át. Jártatok már valamelyik szennyvíztisztító telepen? Ha még nem, akkor kiránduljunk együtt virtuálisan és tudd meg többek között azt, hogy mi a szennyvíz titka!

Először kattints az első videóra, és nézd meg merre halad a szennyvíz a lefolyó után. Sajnos nem csak tisztító telepeken köthet ki, hanem szivattyútelepeken is, ahol egy durva fizikai szűrés után természetes vizeinkbe ömlik a még mindig nagyon koszos, káros folyadék. A hazai szennyvíztisztító telepekről itt tájékozódhatsz.

És most következik a legérdekesebb, megtudhatod, hogy van-e titka a szennyvíznek. :)

 

Támogatónk a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja.

2014. február

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Hallottál már a felelős turizmus kifejezésről?
 

Zöldségek!

A szőke nő a barátjával az első randin egy kínai vendéglőben ebédelt. Amikor a pincér letette az evőpálcikákat a tányérjuk mellé, a szőke látványosan elővette a táskájából a saját pálcikáit: - Én környezetvédő vagyok - szögezte le -, tiltakozom a bambuszerdők kipusztítása ellen, nem használok eldobható evőeszközt. A pincér alaposan szemügyre vette a csaj evőpálcikáját: - Nagyon szép - mondta udvariasan -, úgy látom, elefántcsont...

Kövess minket!