header

Csepel jövője - Rajtunk múlik! - Felhívás Csepeli diákoknak

Beküldve: Pályázatok.

altLehet, hogy eddig nem gondoltál még bele, de rajtad, rajtunk is múlik, hogyan alakul Csepel képe, megítélése a következő években. Már most megalapozhatod a jövőt, ha összefogsz a barátokkal, osztálytársakkal és megmutatjátok elképzeléseiteket.

Mondjátok el mindenkinek, miért jó a városban, mégis egy szigeten élni, milyen természeti vagy építészeti értékei vannak a kerületnek. Van kedvenc helyed? Mutasd be azt is!

Van, amin esetleg konkrétan változtatnál? Jelentkezzetek felhívásunkra és mutassátok meg, ti min változtatnátok, hogyan tehetnétek szebbé lakóhelyeteket, szűkebb-tágabb környezeteteket. Ráadásul, ha nyertek, egy „Jövőtervező” műhelyfoglalkozáson is részt vehettek, ahol az elkészült tervet az iskolaigazgató vagy akár a városvezetés felé is eljuttatunk.

Előnyben részesítjük, ha kisebb vagy nagyobb csoportokban készítitek el pályamunkátokat, így akár egy szuper makett, figyelemfelkeltő plakát vagy installációt is alkothattok. Természetesen az egyéni alkotók sincsenek kizárva a versenyből, az ő munkáikat is szeretettel várjuk.

Beadási határidő: 2015. május 31.

Pályázati kategóriák

1. Az én Csepelem, én ezért szeretem!

Elsősorban alsó tagozatosoknak ajánljuk ezt a kategóriát. Mutasd meg, te miért szereted a szigetet, miért jó ott élni. Mi a kedvenc helyed, növényed, természeti kincsed esetleg épületed.

2. Csepel jövője a mi kezünkben van!

Szereted a városrészt, ahol élsz, de lenne néhány ötleted a változtatásra? Ebben a kategóriában lehetőséged nyílik bemutatni, te mit, miért és hogyan változtatnál Csepelen. Hajrá, most megmutathatod, milyennek képzeled a szigetet 10, 20 vagy akár több év múlva!

A használható technikákban nincs megkötésünk, rátok bízzuk a kiválasztást, azonban ügyeljetek arra, hogy környezetvédelmi üzenete is legyen az alkotásanak – ezeket kiemelten kezeli majd a zsűri.
Fontosnak tartjuk annak hangsúlyozását, hogy a meglévő értékek ne sérüljenek, további környezetterhelést ne eredményezzenek a tervek és szerencsés, ha konkrét – akár most megvalósítható – változtatást javasoltok.

Kik pályázhatnak?

Elsősorban közösségek (iskolák, osztályok, szakkörök), de lehetőség van egyéni pályázásra is. Egy csoport/ osztály v. személy több kategóriában is küldhet be alkotásokat.
Feltétel: általános iskolás vagy középiskolás légy Csepelen.

Beküldhető:

- szabadon választott technikával készített alkotás (pl. plakát, makett, montázs, installáció, kollázs…)
- illusztráció (pl. rajz, grafika, képregény, fotó…),
- szöveges alkotás (szabadon választott műfajban írott munkák – pl. mese, levél, esszé, vers, enciklopédia cikk, vicc stb. maximum 2000 karakter vagy egy A4 kézzel írott oldal terjedelemben)

Fontos, hogy a nem szöveges alkotásokhoz mindenképpen kérünk egy rövid leírást, hogy a kép mit ábrázol és milyen technikával készült.
Technika: szabadon választható.

Pályázási folyamat:

A pályaműveket előzetes egyeztetés (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) után személyesen át tudjuk venni, vagy május 30-n 10 és 17 óra között a Daru-dombi Gyermeknapon az APRÓLÉPÉS standnál.

Mindenképpen feltüntetendő:
- pontos név
- életkor
- az iskola neve és címe
- a felkészítő tanár neve és elérhetősége.

Díjazás

3 korcsoportban (alsós, felsős, középiskolás) oszt ki a zsűri egyéni és csoportos díjakat (összesen 6 díjazott várható). Mindhárom korcsoportban a legaktívabb osztályok „Jövőtervező” műhelynapon vehetnek rész (júniusban egy előzetesen egyeztetett délutánon).

A legaktívabb közösség/iskola ingyenes ökonapot kap az Aprólépés Csapattól. Hogy milyen is egy ökonap? Iskolára szabott egyéni terv alapján állítjuk össze a tematikát, ami kb. 10 osztály bevonásával zajlik. Egy példa: http://www.aprolepes.hu/component/content/article/36-hirfolyam/339-okonap

A legkreatívabb osztály közös júniusi fagyizást kap ajándékba ráadásnak! :)

A legjobb egyéni alkotás készítőjét társasjátékkal és oklevéllel jutalmazzuk.

Eredményhirdetés

A beérkezett alkotásokból a csepeli Szolgáltató Házban (II. Rákóczi F. u. 88-90.) kiállítást szervezünk, melynek keretében átadjuk a díjazottak elismerését is. Az időpont egyeztetés alatt ál.

Pályaművek felhasználása:

A pályázók pályázatuk átadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a kiíró a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye.
Pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak, videónak ő a szerzője és ezáltal joga van publikáltatni. A szerzői jog a fotó/videó készítőjénél marad.
A feltöltő/beküldő személy garantálja a feltöltött pályaművek eredetiségét. A programmal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk (a beadási határidő zárásáig).

További információ: 1-210-3090, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy http://www.aprolepes.hu/kapcsolat

Támogatónk:

alt

2015. május

Kövess minket!