header

Kinek a hulladéka zöldebb? - Felhívás

Beküldve: hírfolyam.

A jelentkezés folyamatos, hulladékot csökkenteni, ökoskodni 2015-ben is ér! ;)

Kiknek szól a felhívás?

Olyan családoknak, pároknak, fiataloknak és időseknek, akik szívesen felvállalják azt a hulladékot, ami keletkezik egy hét alatt körülöttük. Nem szégyen, ha most nem vagy elégedett, mert segítünk, hogy kevesebb legyen!
Jelentkezz akkor is, ha nagycsaládos vagy, de akkor is, ha nem. Ha jómódban élsz, vagy ha nem. Ha idős vagy már, s akkor is, ha fiatal. Ha van párod, de gyere akkor is, ha nincs. Ha "zöld" vagy, de akkor is, ha nem érdekel. Ha dolgozol, vagy ha még tanulsz... jelentkezz bármikor!

Azért jelentkezz, mert:

- nem csak fotózunk, de segítünk is valóban csökkenteni a hulladékfelhasználásod!
- régóta zavar már, hogy túl sok szemetet termelsz és szeretnél ezen változtatni.
- bátorságodért cserébe részt vehetsz egy workshopon, ahol praktikus, gyakorlati tanácsokat kapsz arról, hogyan minimalizáld és "zöldítsd" a szemeted.
- segíthetsz szemléltetni egy olyan problémát, amiről az emberek többsége nem szeret beszélni, viszont megoldásra szorul. Vagyis részt vehetsz egy világmegváltó kezdeményezésben!
- itt olyanokkal találkozhatsz, akik hasonlóan gondolkodnak, hasonló kérdésekre keresik a választ. Megoszthatjátok egymással a tapasztalataitokat, kételyeiteket, megoldásaitokat.
- kipróbálhatod magad "ökomodellként". :)

Mit kell majd tenned, ha bekapcsolódsz?

Jelentkezned, aztán egy hétig összegyűjteni az összes szemetet, amit termelsz. Természetesen ellátunk majd tanácsokkal, hogyan gyűjtsd a szemeted, hogy a lehető leghigiénikusabb legyen, de a fotózáshoz is fel tudjuk használni!

Korlátozott a létszám, úgyhogy ne gondolkodj rajta sokáig!

Erre számíts, ha bevállalod:

Röviden: Készítünk rólad két fotót egy heti szemeteddel, és részt vehetsz egy hulladékcsökkentő workshopon.

Bővebben:
Az első képsorozatot ősszel készítjük el. A modelleket egy heti hulladékukkal jelenítjük majd meg. (Nyugalom, nem kell a szemetedbe feküdnöd úgy, ahogyan a bennünket inspiráló fotós képein látható.) Ezt követően egy olyan képzésen vehetsz részt, amely kifejezetten az élelmiszer és a csomagoló hulladék kérdéskörét tartja majd fókuszban. Kitérünk majd a hulladék csökkentésére, szelektálására és újrahasznosítására is.
A képzést követően újra elindítjuk a modellekkel a munkát, és készítünk egy második képsorozatot. A cél, hogy megmutassuk, milyen változások érhetőek el a háztartási hulladék csökkentésében rövid idő alatt, egyszerű, hétköznapi módszerekkel. Az elkészült fotókat ökonapjainkon, workshopjainkon mutatjuk majd be, s használjuk szemlétetőeszközként.

Nem hagyunk egyedül a szemeteddel!

Írj nekünk egy rövid bemutatkozást magadról, a párodról és rólad vagy a családodról, s arról, hogy miért szeretnél/ szeretnétek részt venni a projektben! (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

A projektet megvalósítja: a Harmónium Egyesület Aprólépés csapata és Metzger Vanda fotós.
Ötletünk forrása: a kaliforniai Gregg Segal “7 Days of Garbage” fotósorozata

2014. szeptember

Kövess minket!